© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Amsterdam weet niets van mogelijke Formule 1 race

13 okt. 2017 09:48 Ruud Dimmers 0 reacties
Het verhaal omtrent een F1-race in Amsterdam of Rotterdam wordt met de dag ongeloofwaardiger. Beide steden hebben aangegeven niets te weten van vermeende interesse vanuit Liberty Media

Amsterdam totaal niet bezig met F1-race

Rotterdam liet eerder deze week al weten dat het de komende drie jaren niet mogelijk is om een race te organiseren door herinrichting van de binnenstad. Daarnaast gaf de stad duidelijk aan dat er geen contact is geweest met F1-eigenaren Liberty Media en niet bezig was met de organisatie van een F1-race. Milieu- en geluidsoverlast werden direct als heikel punt genoemd.

Vandaag laat GPupdate.net weten dat men in Amsterdam ook totaal niet op de hoogte is van vermeende interesse. Sterker nog, de stad laat weten dat Zandvoort de locatie zou moeten zijn voor autosport.

"Aan de personen die zich in het verleden bij het evenementenbureau hebben gemeld, is altijd meegegeven voor deze tak van sport elders te gaan kijken. Zandvoort, bijvoorbeeld."

Begin deze week ontstond er veel commotie nadat Motorsport.com 'exclusief' uit de doeken deed dat er concrete interesse is voor een F1-race door de straten van Amsterdam of Rotterdam. Bewijzen voor deze interesse werden niet geleverd en nu de betrokken gemeentes ook van niets weten lijkt het zoveelste verhaal omtrent een GP van Nederland de prullenbak in te kunnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen