© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Analist Brundle noemt Verstappen zorgvuldiger: "Beweegt zich als een kampioen"

04 jul. 2018 09:20 René Oudman 0 reacties
De wederopstanding van Max Verstappen is vrijwel niemand in de autosportwereld ontgaan, zo ook niet Sky Sports-analist en voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle. De Brit, die in het verleden onder meer teamgenoot was van Michael Schumacher en in zijn F1-carrière een handvol podiumplaatsen binnenhaalde, steekt in de column die hij voor zijn werkgever schrijft de loftrompet over Verstappen.

“Max is nog steeds dezelfde Max, een fabelachtig talent met een gouden rechtervoet – hij pikt zijn momenten om aan te vallen tegenwoordig echter zorgvuldiger uit. Met al het gedonder van de eerste paar wedstrijden van dit seizoen in het achterhoofd zouden veel rijders het niet aandurven om zo'n gewaagde move te maken als Max deed, toen hij zich in de openingsronde in Oostenrijk langs Kimi Raikkonen wurmde”, legt Brundle uit. “Toch was dat precies wat Max deed. Er was contact, maar hij haalde zijn tegenstander in.” De inhaalactie bleek achteraf cruciaal, aangezien Verstappen en Raikkonen uiteindelijk op de posities één en twee over de eindstreep reden.

“Het was een bepalend moment”, blikt de voormalig Formule 1-coureur terug. “Hij verwijst de anderen wanneer het er toe doet, precies zoals in Mexico vorig jaar (toen Verstappen in de eerste bochtencombinatie Sebastian Vettel en Lewis Hamilton achter zich wist te houden, red.). Dit zijn de bewegingen van een ware kampioen. Eerst gebruikte hij zijn verstand in bocht drie, daar waar Raikkonen wijd ging. Het was niet nodig om er op dat moment al tussen te komen.”

Brundle denkt niet dat Verstappen ál zijn wilde haren kwijt is. “In de toekomst zal het vast nog wel eens een keer gebeuren dat er een blauwgekleurde voorvleugel rondvliegt in de openingsronde. Max weet nu echter nog meer van de hoed en de rand – hij kan zijn zelfvertrouwen gebruiken als het goed gaat en de storm controleren als het even tegenzit. Dát is precies de reden waarom hij het als twintigjarige knaap voor elkaar krijgt om tienduizenden mensen af te laten reizen naar een Grand Prix”, besluit de Brit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen