© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Analisten eensgezind: Ocon beroofde Verstappen van zege

12 nov. 2018 10:20 Wanda Bisschop 7 reacties
Opnieuw was het Max Verstappen die een hoofdrol speelde in de Grote Prijs van Brazilië. Net als twee jaar geleden kreeg hij de Braziliaanse fans op de banken met zijn inhaalacties en leek hij op weg naar zijn derde Formule 1-zege van dit seizoen. Zo ver kwam het echter niet door toedoen van Esteban Ocon waarna Verstappen genoegen moest nemen met een tweede plek. "Beroofd van een overwinning", zo luidt het oordeel van oud-Formule 1-coureurs.

Over de boordradio uitte de 21-jarige Red Bull-coureur zijn ongenoegen over de actie van zijn voormalige Formule 3-rivaal luid en duidelijk. Niet alleen zijn teambaas Christian Horner steunde hem, ook kan Verstappen rekenen op bijval van onder meer oud Formule 1-coureurs Damon Hill en Timo Glock.

Hill, die in zijn tijd menig hard duel uitvocht met Michael Schumacher, oordeelt hard over het optreden van Ocon in de Braziliaanse Grand Prix. "Ocon rijdt voorbij en Verstappen vraagt zich ongetwijfeld af wat hij daar doet. Het was gewoon een slechte move van Ocon. Als je als achterblijver de leider in de race tegenkomt, dan maak je ruimte en ga je niet in de weg rijden. Laat staan dat je de leider in de race raakt", aldus Hill in gesprek met Sky Sports F1.

Ook voormalig Formule 1-coureur Glock heeft geen goed woord over voor het optreden van Ocon. "Dit was echt een totaal zinloze actie van Ocon. Okay, hij rijdt zijn eigen race en heeft op dat moment de betere banden en wil zich op die manier van een ronde achterstand ontdoen, maar dat geeft hem nog niet het recht om de leider in de race zo aan te vallen. Hij verknalt daarmee de race van Verstappen."

De actie van Ocon wordt ook door voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos afgeschilderd als een 'kansloze missie'. "Zoiets zie je nooit in de autosport, dat een achterblijver zoiets flikt bij de leider. Je mag jezelf van een ronde achterstand ontdoen, maar de manier waarop Ocon dat doet en ook nog in die bocht is ronduit kansloos."

Toch is er ook kritiek op Verstappen die de situatie met Ocon anders had kunnen aanpakken. Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle vindt namelijk dat Verstappen ook bij zichzelf te rade moet gaan. "Max heeft het voorval met Esteban deels aan zichzelf te danken. Als Max de race gaat analyseren dan moet hij zich afvragen of het niet verstandiger was geweest om Esteban te laten gaan zodat hij zich volledig op het echte gevecht had kunnen concentreren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen