Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Analyse: Max Verstappen en Hamilton even snel tijdens lange runs

De longruns van Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de tweede training waren vrijwel identiek. Dat blijkt uit een analyse van Racingnews365.

De verschillen in racepace tussen de topteams waren erg klein tijdens de tweede vrije training. Doordat Verstappen en Hamilton beide gelijktijdig bezig waren aan hun langere runs konden wij deze prima vergelijken. De beide coureurs reden op de ultrasoft bande, die relatief snel slijt. We hebben de longruns van de twee meest besproken coureurs van de Grand Prix van Bahrein naast elkaar gelegd. Hierin komt naar voren dat het tempo van beide coureurs nagenoeg gelijk is. De gemiddelde rondetijd over zeven ronden is nipt in het voordeel van Hamilton, met gemiddeld 0,057 seconde per ronde.

Wat opvalt is dat Hamilton sterk begint maar zijn rondetijd op ziet lopen vanaf de vierde ronde. Verstappens banden zijn dan nog beter en de Nederlander begint daarna tijd te winnen. Het lijkt erop alsof de Mercedes wederom kampt met een hogere bandenslijtage op het Shanghai International Circuit. De RB14 van Verstappen gaat hier beter mee om. Verstappen is zelfs nog in staat om te versnellen en rijdt enkele ronden langer door met goede rondetijden (die niet zijn opgenomen in dit vergelijk). Dit kan voor de race betekenen dat Mercedes eerder naar binnen moet, terwijl Verstappen mogelijk buiten kan blijven. Een afwijkende strategie behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden voor de Duitse renstal.Als enige topteam koos Mercedes er in China ook voor om aanzienlijk meer van de soft banden te selecteren. Zo heeft Hamilton er liefst zes, tegenover vier voor Verstappen en drie voor Vettel.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'