Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Andere status bezorgt Max Verstappen salarisverhoging

Max Verstappen kroonde zichzelf in Abu Dahbi voor het eerst in zijn F1-loopbaan tot wereldkampioen. Dat legde hem absoluut geen windeieren, want Red Bull opende de onderhandelingen over een nieuw contract, waarna een mega deal volgde.

Verstappen Marko Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het nieuwe contract tussen Max Verstappen en Red Bull werd ook al de 'deal van de eeuw' genoemd. Liefst tot en met 2028 staat de Nederlander onder contract en hij verdient tientallen miljoenen per jaar.

Volgens Helmut Marko is het vorstelijke salaris meer dan terecht. Niet alleen op de baan, maar ook qua salaris lijken Lewis Hamilton en Verstappen aan elkaar gewaagd te zijn. Ondanks dat Red Bull in het verleden zei nooit een dergelijk salaris als dat van Hamilton te willen betalen.

"Ik weet niet wat Hamilton verdient, maar het is duidelijk dat een wereldkampioen een ander salaris krijgt. Er zijn maar twee supersterren op dit moment en Max is de man van de toekomst", vertelt Marko aan OE24.

"Dit is het langste contract dat we ooit hebben getekend. Max begon bij ons in 2015 (Toro Rosso, maar wel contract bij Red Bull, red.). Hij hoort gewoon bij Red Bull", antwoordt Marko als hem gevraagd wordt of hij Verstappen de rest van zijn carrière bij Red Bull ziet rijden.

Marko schrikt van situatie in de wereld

Marko, met zijn 78 jaar niet meer de jongste, is nog altijd een van de absolute steunpilaren van Red Bull. Hij lijkt nog altijd te genieten van zijn leven in de Formule 1, hoewel Marko aangeeft dat hij gehoopt had op betere tijden in de wereld.

"Ik hoopte dat de Corona-gekte nu langzaam voorbij was, maar nu komt de oorlog. Ik heb 30 jaar geleden de oorlog in Joegoslavië aan den lijve ondervonden. Maar dit is nu een andere dimensie met deze brutaliteit en de dreiging om kernwapens te gebruiken."

Russische coureurs, geldschieters en zelfs teams worden uit diverse kampioenschappen gezet. Niet alle acties kunnen op begrip van Marko rekenen: "Het is gerechtvaardigd om de Russische Grand Prix te annuleren. Het uitsluiten van Mazepin is ook te rechtvaardigen omdat zijn stoeltje gefinancierd werd met Russisch geld. Maar het uitsluiten van individuele atleten? Ze zouden niet persoonlijk aansprakelijk gesteld mogen worden."

Marko heeft wel een suggestie: "Ik zou deze sporters zich duidelijk laten distantieren van Poetin en mee laten doen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull