Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Nieuw F1-team mikt op 2024, ondanks 'zeer teleurstellend onthaal'

Mario Andretti blijft achter de schermen hard werken aan toetreding tot de Formule 1 per 2024. Dit terwijl enkele teams niet overliepen van enthousiasme, aangezien de formatie van Andretti 'niks toe te voegen' zou hebben.

Start Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat de familie Andretti toe wil treden tot de Formule 1 is algemeen bekend. Ze leken op enig moment dichtbij een akkoord tot overname van Sauber, maar dat verhaal ging niet door. Het verlangen van Andretti stuitte op veel weerstand vanuit de Formule 1, onder andere van de Mercedes- en Red Bull-teambazen, respectievelijk Toto Wolff en Christian Horner. Zij zijn van mening dat een nieuw team werkelijk iets toe moet voegen aan de sport en zien liever fabrieksformaties toetreden.

"Het onthaal was tot dusverre ronduit teleurstellend", erkent Mario Andretti in gesprek met Planet F1. De voormalig F1-wereldkampioen laat zich daar niet door tegenhouden. In tegendeel: "We werken door alsof we al een definitieve 'go' hebben gekregen. We geven niet op. We nemen dit project uiterst serieus en we zijn bereid het soort investering te doen dat nodig is."

Hiermee doelt Andretti onder andere op het entreegeld van 200 miljoen dollar. Dit moet een nieuw team betalen, waarna dat geld verdeeld wordt onder de reeds bestaande team, omdat die teams op termijn aan prijzengeld in moeten leveren als de totale som niet langer over tien teams, maar over elf teams verdeeld moet worden.

Andretti: "We willen meedoen voor de lange termijn"

"We vragen ons weleens af waarom we dat gebrek aan respect verdiend hebben", aldus Andretti. "We hebben het beste voor met de sport. Zeker met een kalender met 24 Grands Prix ligt het risico op de loer dat een team eens een race moet missen en dan garandeert een elfde team toch een volle startgrid."

"Ik denk bovendien dat we wél iets toe kunnen voegen. Daarom werken we gestaag door. We kunnen garanderen dat we voor de lange termijn toe willen treden. Dat vraagt om een enorme investering en we zijn bereid die investering te doen. Je zou verwachten dat dat wordt toegejuicht... Maar goed, we blijven vechten en doen alles wat er van ons gevraagd wordt. Noem het en we doen het. Meer kunnen we ook niet doen."

Andretti heeft de hoop op een F1-debut in 2024 nog niet opgegeven. Een harde deadline voor het project is er niet. Er is geen moment vastgesteld waarop de pogingen gestaakt zullen worden: "Die lijn is nog niet getrokken. We geloven in wat we doen en dat is ook belangrijk. We werken op alle mogelijke vlakken en er zijn genoeg mogelijkheden om door te gaan met dit project."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!