Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Andretti: "Daarom staat Russell voor Hamilton"

Niks of niemand leek Lewis Hamilton te kunnen stoppen in de hele dominante periode van Mercedes tussen 2014 en 2020. Maar sinds 2021 bleek hij te verslaan en vanaf 2022 wist Mercedes geen race winnende auto meer te bouwen.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton heeft maar liefst 103 zeges achter zijn naam staan in de Formule 1, maar zijn laatste overwinning dateert alweer van december 2021 in Saoedi-Arabië. Hij verloor in dat jaar de titelstrijd van Max Verstappen in de laatste ronde van de slotrace en sindsdien heeft hij niet meer echt de kans gehad om te vechten voor de overwinning. Hij pakte nog wel poleposition voor de Grand Prix van Hongarije in 2023.

George Russell was in zijn eerste seizoen bij Mercedes, in 2022, de betere coureur en Hamilton sloeg in 2023 terug met de derde plek in de coureurskampioenschap. In de eerste races van het huidige Formule 1-seizoen is Russell duidelijk de baas over de zevenvoudig wereldkampioen. Mario Andretti, de oud-wereldkampioen van 1978, reageert op de huidige verhoudingen bij Mercedes tegenover Gazzetta dello Sport.

"Lewis heeft gedurende zijn carrière vaak bolides gehad waarmee hij kon winnen, hij hoefde er niet altijd 100% uit te halen en daarom maakte hij weinig fouten. Russell moest bij Williams ieder moment vechten, omdat de bolide niet competitief was. Toen hij bij Mercedes kwam, dacht hij dat hij in een paradijs was beland", zo vertelt Andretti.

'Hij leek buitengewoon te zijn'

"Nu ziet hij dat hij weer telkens moet vechten. Hij is dat echter gewend en daarom staat hij nu voor Lewis. Hamilton leek buitengewoon te zijn, maar we zien dat hij ook maar een mens is. Dat was ook bij (Michael, red.) Schumacher het geval, toen hij na zijn periode bij Ferrari terugkwam in de sport en bij Mercedes ging rijden en daar lukte het onmogelijke niet meer. Het zal echter heel interessant zijn om te zien wat Lewis bij Ferrari gaat doen, want het was zijn grote wens om ooit zijn carrière bij Ferrari af te sluiten", aldus de wereldkampioen uit 1978.

Maar hij plaatst ook zijn kanttekeningen bij het besluit van Ferrari om Carlos Sainz in te ruilen voor de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik vind het toch wel een beetje jammer om te zien dat hij is opgeofferd om Hamilton binnen te halen. Maar ik ben er zeker van, gezien hoe hij racet, dat hij een stoeltje zal vinden waar hij kan racen om de overwinning. Hij verdient namelijk een topteam in de toekomst!", zo zegt Andretti over Sainz.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen