Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Andretti eerder al in gesprek met Haas: "Weet niet wat hij nu aan het doen is"

Michael Andretti, de Amerikaan die het Formule 1-team van Alfa Romeo mogelijk gaat overkopen, sprak eerder ook al met Haas over zijn interesse in de F1. Tot vergevorderde gesprekken is het echter nooit gekomen, zo laat teambaas Gunther Steiner weten.

Vasseur Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Er wordt in de wandelgangen al langer gepraat over de interesse van Michael Andretti in Sauber, het bedrijf achter Alfa Romeo. De Amerikaan wil naar verluidt de Formule 1-renstal opkopen. Nu openbaart Gunther Steiner dat er ook met Haas al gesprekken zijn gevoerd met de oud-coureur.

"Ik heb een paar keer met Michael gesproken", bevestigt Steiner aan onder meer RacingNews365. "Maar niet recentelijk, om eerlijk te zijn. Ik weet niet wat Michael nu aan het doen is. Iedereen kent elkaar in de Amerikaanse racewereld. Misschien is er wel over gepraat, maar zijn de plannen (voor het toetreden van Andretti in de F1, red.) nog niet zo concreet als men denkt."

Steiner ziet overigens geen enkel probleem in een overname van Alfa Romeo. Mogelijk wordt de renstal ook bestempeld als 'Amerikaans', net als Haas. "Ik zou niet weten waarom een tweede Amerikaanse renstal een dreiging zou zijn. Wij hebben daar in ieder geval geen problemen mee."

Mocht Andretti inderdaad Alfa Romeo overkopen, is de kans aanwezig dat er een Amerikaans autocoureur aan de grid verschijnt. Naar verluidt wil de zoon van Mario Andretti een coureur uit eigen land stallen bij de (nu nog) Zwitserse renstal. IndyCar-coureur Colton Herta moet dan de overstap maken naar Alfa Romeo.

Haas rijdt zelf in Russische kleuren, de renstal wordt gesponsord door Uralkali, het bedrijf van Nikita Mazepin's vader. De sponsormarkt in de Verenigde Staten hebben ze niet echt bekeken, zo legt Steiner uit. "Anders hadden we wel wat meer Amerikaanse tinten op de auto. Het is ook niet dat iemand bij ons aanklopte."

Ook interessant:

Video: COTA, het circuit waarop Verstappen Hamilton pijn kan doen

COTA is een uiterst technisch circuit, waar een foutje zo is gemaakt. Race mee over het decor van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x