Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Andretti: "Hamilton grootste geluksvogel in Formule 1"

Lewis Hamilton werd in 2018 voor de vijfde keer wereldkampioen, met een grote voorsprong op rivaal Sebastian Vettel. Toch had de Brit over geluk niet te klagen.

Op cruciale momenten in het seizoen had Lewis Hamilton het geluk aan zijn zijde. Dat is de mening van voormalig F1-coureur Mario Andretti. Zo kreeg Hamilton in Baku en Duitsland de zeges cadeau. "Als ik de grootste geluksvogel van het seizoen moet kiezen, dan springt Lewis er direct uit", laat de wereldkampioen aan Racingnews365 weten. "Hij had meer geluk dan je voor mogelijk hield. Alles wat hem in de schoot kon vallen viel ook zijn kant op."

"Zelfs toen Valtteri Bottas de kans had om te winnen en dichterbij kon komen in het WK kreeg hij te maken met pech, concludeert Andretti. Zo viel Bottas in Baku in de voorlaatste ronde uit met een klapband en kende hij pech in Oostenrijk. Mede door teamorders in Duitsland en Rusland stevende Hamilton, alsmede het falen van Vettel en Ferrari, sloeg de Brit kei hard toe nam de zomer. Andretti is complimenteus over de sterke optredens van Hamilton in 2018, maar zoals het gezegde luidt: zonder geluk vaart niemand wel. "Alles viel dit jaar de kans van Lewis op. Hij is een geweldige coureur en ook een geluksvogel", concludeert de Amerikaan. Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin