© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Andretti: 'Honda klaar om te schitteren met Red Bull'

20 aug. 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De overstap van Red Bull naar Honda-motor is een van de meest besproken onderwerpen in de Formule 1-paddock. De meningen zijn sterk verdeelt, maar racelegende Mario Andretti heeft veel vertrouwen in de combinatie Red Bull-Honda.

Andretti blikt in gesprek met RACINGNEWS365 alvast vooruit op het nieuwe seizoen. Bij Red Bull wijzigt er als enige van de topteams veel: Ricciardo en Renault vertrekken, wat betekent dat Max Verstappen zowel een nieuwe teamgenoot als motor krijgt.

"We weten allemaal dat de relatie tussen Red Bull en Renault niet goed was in de afgelopen jaren. Renault kreeg niet de credits die het verdiende voor haar prestaties in het verleden vanuit Red Bull. Hierdoor ontstond er waarschijnlijk spanning tussen beide partijen", aldus de Amerikaan.

Andretti plaatst zichzelf in het kamp van mensen dat hoge verwachtingen heeft omtrent de samenwerking tussen Honda en Red Bull. "De overstap naar Honda is, voor zover ik kan beoordelen, een goede move. De timing is perfect! Honda gaat zeer zeker competitief zijn en heeft jarenlang gewerkt om tot dat punt te komen."

"Als je kijkt naar engineering dan is Honda klaar om zichzelf volgend jaar te bewijzen. De overstap van Red Bull vind ik daarom ook logisch en ik verwacht dat het zeer goed uitpakt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen