Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Andretti gaat verontwaardigd in op F1-afwijzing

Andretti Cadillac heeft gereageerd op het besluit van de Formule 1 om de Amerikaanse renstal niet tot de koningsklasse te laten toetreden. Ze kunnen zich niet vinden in de genoemde punten die geleid hebben tot deze beslissing.

Andretti Cadillac
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Andretti Cadillac

De Formule 1 kwam eerder vandaag met het nieuws naar buiten dat Andretti Formula Racing niet mag toetreden tot de koningsklasse. Daar gaf de F1 een aantal redenen voor: zo was er de angst dat Andretti niet competitief genoeg ging zijn en het zou de sport schaden als het team eerst een motor zou moeten inkopen van een bestaande leverancier. Bovendien was de men van mening dat de F1 meer voor Andretti zou betekenen dan andersom.

Het Amerikaanse team wilde in 2025 of 2026 al toetreden en liet recent al weten dat zij een F1-auto testen in een windtunnel. Dit gaat dus nu niet door, tot groot verdriet van onder andere Mario Andretti, die zich al eerder kort uitliet over de beslissing.

Officieel statement Andretti Cadillac

Het geweigerde team reageert nu met een persbericht op de beslissing die de Formule 1 genomen heeft. Andretti heeft de informatie die F1 heeft gedeeld bekeken en is het "sterk oneens met de inhoud ervan".

"Andretti en Cadillac zijn twee succesvolle mondiale motorsportorganisaties die zich inzetten om een echt Amerikaans fabrieksteam in de F1 te krijgen dat met de besten ter wereld kan concurreren", zo leest het statement.

"We zijn trots op de aanzienlijke vooruitgang die we al hebben geboekt bij de ontwikkeling van een zeer competitieve auto en krachtbron met een ervaren team erachter, en ons werk gaat in hoog tempo door." Tot slot bedankt het team de fans voor de steun.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen