Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Andretti: "Mercedes krijgt gigantische kluif aan Vettel en Leclerc"

Na het inzien van de eerste testresultaten denkt autosportlegende Mario Andretti een voorzichtige voorspelling te kunnen maken om wat betreft het Formule 1-seizoen 2019. De enkelvoudig wereldkampioen, die vorige week zijn 79ste verjaardag vierde, houdt echter een slag om de arm.

"Ferrari zag er natuurlijk erg sterk uit in Barcelona, maar laten we vooral niet vergeten dat niemand precies weet met hoeveel brandstof ze rondreden. Desalniettemin ziet het er voorlopig erg goed uit", vertelt de Amerikaan exclusief aan RacingNews365 .

"Mercedes is niet voor niets vijfmaal achtereen wereldkampioen geworden, maar het ziet er naar uit dat ze dit jaar een bijzonder zware kluif krijgen aan Ferrari", meent Andretti. "Sebastian Vettel zag er goed uit tijdens de testweken. De rust van de kerstvakantie heeft hem duidelijk goed gedaan en wellicht dat hij zich weer helemaal op heeft kunnen laden." Andretti denkt dat Charles Leclerc de grote outsider voor een eventuele wereldtitel is. "We moeten hem absoluut niet onderschatten, Ferrari heeft niet voor niets voor hem gekozen. Ik denk dat Mercedes de borst nat mag maken als je ziet wie er in de Ferrari's plaatsnemen." Wat Max Verstappen en Red Bull Racing kunnen bewerkstelligen, vindt Andretti gezien de nieuwe Honda-motor lastig in te schatten. "Wel weet ik dat de strijd in het middenveld spectaculair zal worden. Met Daniel Ricciardo in de Renault is er een top gun bijgekomen. Bovendien zit Kimi Raikkonen nu in een Alfa Romeo en schrijft McLaren haar rijderspaar hoog aan." Andretti focust zich zelf eerst op een andere raceklasse: de Amerikaanse IndyCar Series start komend weekend met een nieuw seizoen. "Ik ga nu eerst naar St. Petersburg in Florida, om te kijken wat daar gebeurt!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"