© Force India

Nieuwsoverzicht

Andretti: "Ocon verdient een Formule 1-stoeltje"

17 dec. 2018 08:45 Ruud Dimmers 3 reacties
Het Franse talent Esteban Ocon moet in 2019 de Formule 1 vanaf de zijlijn volgen. Dit tot ongenoegen van voormalig F1-coureur Mario Andretti.

Mario Andretti vindt het een slechte zaak dat Esteban Ocon in 2019 niet op de Formule 1-grid staat. De talentvolle Fransman verdient volgens de F1-legende een racestoeltje.

"Het is niet wat ik graag zie, Ocon hoort een goed stoeltje te krijgen. Hij heeft aangetoond dat hij een goed coureur is. Het is zonde van zo'n groot talent om hem zonder stoeltje te zien", laat Andretti in gesprek met Racingnews365 weten.

Een rol als reservecoureur betekent in de praktijk dat een coureur nog maar zelden in actie komt op het circuit. Dit doordat het aantal testdagen tijdens het seizoen erg beperkt is. Andretti vindt het dan ook geen goede positie voor Ocon, maar hoopt op een terugkeer van de Fransman. "Reservecoureur zijn is waardeloos, maar gelukkig zit hij nog bij een topteam met een kans op een stoeltje in 2020."

"Ik vind het erg jammer dat er voor iemand met zijn talent geen plaats is in de Formule 1, maar soms loopt het zo. Mercedes heeft er goed aan gedaan om hem vast te leggen als reservecoureur."

Met medewerking van René Oudman

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen