Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Andretti: "Rivaliteit tussen Vettel en Leclerc kan Ferrari de titel kosten"

Formule 1-legende, en enkelvoudig wereldkampioen, Mario Andretti, vreest dat Ferrari volgend jaar de titel kan verliezen door rivaliteit tussen haar coureurs. Nieuwkomer Charles Leclerc zal zichzelf graag willen bewijzen ten opzichte van Sebastian Vettel.

Charles Leclerc was de revelatie van het Formule 1-seizoen 2018. In zijn Sauber steeg de debutant vaak boven zichzelf uit, met klinkende resultaten. De snelle Monegask zag zijn optreden al na één seizoen beloond worden met een overstap naar Scuderia Ferrari. De Italiaanse grootmacht wacht alweer sinds 2007 op een nieuwe wereldtitel bij de coureurs. F1-legende Mario Andretti vreest dat het volgend jaar wel eens lastig kan worden om de titel te veroveren, door de strijd tussen beide coureurs. Leclerc liet recent al weten dat hij geen genoegen neemt met een positie als tweede rijder.

"Ik ben bang dat ze punten van elkaar afsnoepen. Die situaties zijn nooit goed voor het uiteindelijke resultaat. Het zou veel beter zijn als er een situatie zou zijn net als bij Mercedes, met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas", vertelt Andretti in een exclusief interview met Racingnews365. Bij Mercedes is de rolverdeling erg duidelijk en maakt Bottas ruim baan voor kopman Hamilton. "Bottas heeft zijn positie als tweede coureur min of meer geaccepteerd, waardoor Hamilton relaxed blijft en minder fouten maakt. Zo werkt het nu eenmaal. De geschiedenis wijst dat ook uit." "Als je twee haantjes binnen één team hebt, dan volgt er een groot gevecht en verliezen ze beiden", concludeert de Amerikaan. Een goed voorbeeld daarvan is de rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso bij McLaren in 2007. Beide coureurs vochten elkaar de tent uit en eindigden op een gedeelde tweede plaats in het WK op één punt achterstand op Kimi Raikkonen.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje