Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mario Andretti

Andretti schaart zich achter Verstappen in kritiek op F1

Mario Andretti kan zich volledig vinden in de kritiek van Max Verstappen op de Formule 1. Het nieuwe weekendformat is volgens de Nederlander in combinatie met de bomvolle kalender niet wenselijk.

Max Verstappen sprak zich al meermaals uit tegen het nieuwe weekendformat van de sprintraces in de Formule 1. In Bakoe werd geëxperimenteerd met het weghalen van de tweede vrije training. Hiervoor in de plaats kwam een tweede kwalificatie, waardoor de sprint- en hoofdrace van elkaar gescheiden werden.

Dit betekent voor de teams en coureurs dat het weekend nog wat drukker wordt en dat is volgens Verstappen, vooral gezien de drukke kalender, niet wenselijk. Regelmatig uit hij hierover zijn kritiek, maar toch zal hij er de komende tijd aan moeten geloven: het seizoen telt nog eens vijf sprintraces.

Mario Andretti vindt dat Verstappen volkomen gelijk heeft met zijn mening over het nieuwe format. "Ik vind dat hij zijn mening mag uiten", zo trapt hij af bij Planet F1. "Als we naar de sprintkwalificaties kijken, dan valt dat voor sommigen tegen, terwijl anderen het juist mooi vinden. Als coureur vind ik het kwalificatieformat zoals we het kennen fantastisch. Daar hoef je niet méér hype voor te creëren."

Nog een start in het weekend

De voormalig F1-coureur legt uit waarom hij liever helemaal geen sprintraces in de koningsklasse ziet. "Een belangrijk onderdeel van de Formule 1 is de angst en spanning van de start. Als je een tweede start hebt op zaterdag, heeft dat in mijn ogen invloed op het hoofdevenement."

"Max probeert dat er mee te zeggen. Je loopt het risico om je materiaal te beschadigen en dat soort dingen. Soms ga je er niet volledig voor, want je wil je kansen voor de volgende dag niet verpesten", aldus Andretti, die vanuit het perspectief van een coureur tegen de sprintraces is. "Max laat gewoon duidelijk merken wat hij ervan vindt en daar is niets mis mee."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Moto3 Sensationele zege Veijer na dominant optreden in Jerez