© McLaren

Nieuwsoverzicht

Andretti: 'Tijd begint te dringen voor Alonso'

03 aug. 2018 18:45 René Oudman 1 reacties
Fernando Alonso heeft nog altijd geen beslissing gemaakt over wat hij gaat doen in het seizoen 2019. De 37-jarige Spanjaard, die eerder dit jaar de 24 uur van Le Mans op zijn naam schreef, neigt naar de Verenigde Staten. Aldaar zou Alonso willen starten in de IndyCar Series, om zodoende weer deel te kunnen nemen aan de legendarische Indianapolis 500.

Voormalig Formule 1-coureur Michael Andretti is teameigenaar van Andretti Autosport, een team dat onder meer in de IndyCars haar kunsten vertoont. De zoon van racelegende Mario Andretti had vorig jaar een zitje voor Alonso beschikbaar gesteld, zodat de Spanjaard zijn kunsten kon vertonen tijdens de Indy 500. Dat deed de Spanjaard allerminst onverdienstelijk: Alonso leek mee te kunnen strijden om de overwinning, toen hij 21 ronden voor het einde stilviel met een kapotte Honda-motor.

Andretti zou wederom een behoorlijke vinger in de pap kunnen hebben om wat betreft de keuzes van Alonso, aangezien de Amerikaan goede contacten onderhoudt met het netwerkje rondom de Spanjaard. De teameigenaar maant de tweevoudig wereldkampioen echter wel tot haast. "Fernando heeft niet eeuwig de tijd", laat Andretti optekenen bij Autoweek. "De klok tikt gewoon door", doelt de Amerikaan op het feit dat de transfermarkt in de Verenigde Staten niet stilstaat, of wacht op Alonso.

Waar Alonso in Europa een sleutelrol vervult, kan hij aan de overkant van de Atlantische Oceaan buiten de boot vallen door (te) lang te wachten. De Spanjaard werkt momenteel zijn zeventiende volledige Formule 1-seizoen af. In de voorgaande zestien jaargangen wist Alonso tot 32 Grand Prix-zeges, 22 polepositions en 97 podiumplaatsen te reiken. De laatste keer dat Alonso op het ereschavot stond is echter al een poos geleden: de Hongaarse Grand Prix van 2014 was de laatste race waarin de Spanjaard gang naar het podium mocht maken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen