Andretti twijfelt over promotie Leclerc naar Ferrari

09 jan. 12:30 Ruud Dimmers 1 reacties
Voormalig F1-coureur Mario Andretti weet niet of Charles Leclerc al klaar is voor de overstap naar Ferrari. Aan zijn teamgenoot, Sebastian Vettel twijfelt hij echter geen seconde.

De afgelopen twee seizoenen kreeg Sebastian Vettel veel kritiek over zich heen, doordat hij in de tweede seizoenshelft zijn titelkansen verspeelde. Een mix van ongeduld, ongelukkige acties, fouten en pech zorgden ervoor dat Ferrari nog altijd wacht op haar eerste rijderstitel sinds 2007.

Desondanks twijfelt Mario Andretti niet aan de combinatie Vettel en Ferrari: "Hij is zeker de juiste man voor Ferrari. Ik herinner met dat ik hem in zijn eerste jaar bij Ferrari vroeg naar zijn ambities. Hij was direct erg duidelijk: racen voor Ferrari!", vertelt Andretti bij Sky Italia.

De Scuderia koos ervoor om Raikkonen overboord te gooien en Leclerc te promoveren. Een risicovolle keuze, aangezien de jonge Monegask pas één seizoen F1-ervaring heeft. Andretti heeft dan ook zijn twijfels over de vroege overstap van Sauber naar Ferrari.

"Het rijderspaar Leclerc-Vettel ziet er goed uit en het alternatief was dat men nog was doorgegaan met Kimi, omdat hij en Sebastian erg goed met elkaar overweg kunnen."

"Leclerc lijkt uit het juiste hout te zijn gesneden, maar hij is nog erg jong en heeft nog een prachtige toekomst voor zich. Het was Marchionne's idee om hem te promoveren, maar ik weet niet of dit wel het juiste moment was voor Leclerc."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen