Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Andretti voert grote managementwijziging door

Andretti Global was enkele maanden geleden nog druk bezig met een eventuele Formule 1-entree, maar na het negatieve advies van de Formule 1 is inmiddels ook bekend dat de interne structuur van het Amerikaanse team op de schop gaat. Michael Andretti speelt daarin een belangrijke rol.

Michael Andretti
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is nog niet al te lang geleden dat Andretti er bijna in was geslaagd een plekje op de Formule 1-grid te bemachtigen. De toestemming van de FIA liet niet al te lang op zich wachten en dus leek het Amerikaanse team serieus in aanmerking te komen om als elfde team tot de koningsklasse van de autosport toe te treden, maar uiteindelijk gooide de Formule 1 zelf roet in het eten.

Het probleem zat volgens de Formule 1 vooral in het feit dat Cadillac pas vanaf 2027 eigen motoren zou kunnen leveren, terwijl het team al eerder op de grid toe zou willen treden. Dat plan zag de Formule 1 dus niet zitten, waardoor de eerste poging van Andretti dus af werd gewezen. Volgens de FOM zou de F1 belangrijker zijn voor Andretti dan Andretti voor de Formule 1 en dus gaf de organiserende partij achter de Formule 1 een negatief advies voor de toetreding van Andretti. 

Op de achtergrond wordt nog altijd hard gewerkt aan een toekomstige entree in de Formule 1, maar inmiddels is bekend dat die werkzaamheden onder een andere interne structuur plaats zullen vinden. Andretti heeft namelijk bekend gemaakt dat Michael Andretti zijn aandelen en daarmee zijn rol als eigenaar van het team uit handen zal geven. Daniel Towriss, CEO van verzekeringsbedrijf Group 1001 en tevens de hoofdinvesteerder van Andretti Global, zal de rol van Andretti overnemen. 

Toch zal Andretti het team niet volledig verlaten, want Andretti Global meldt in een statement tegenover onder meer RacingNews365 dat hij een andere rol voor ogen heeft. "Michael doel is al langere tijd om over te stappen naar een strategische rol binnen Andretti Global en daarmee juist minder te focussen op de operationele kant van het team. Michael en Towriss werken al langere tijd nauw samen tijdens het ontwikkelen van deze nieuwe interne structuur en Michael is dan ook heel enthousiast om alles vorm te zien krijgen onder Dan's leiding."

"Michael zal zelf dus betrokken blijven bij het team en zal dat doen als strategisch adviseur en ambassadeur van Andretti Global. De details zullen de komende tijd nog duidelijk worden, nadat Michael en Dan de mogelijkheid hebben gekregen om met het team te praten."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"