Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Andretti zet belangrijke stap naar F1-toetreding

Andretti Formula Racing is ondanks de recente afwijzing voor de Formule 1 bezig met nieuwe stappen om toch haar intrede te doen in de koningsklasse van de autosport. Nu is er deze woensdag een nieuw gebouw in Silverstone geopend.

Andretti silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Andretti Formula Racing

Andretti Formula Racing had een aanvraag ingediend om toegelaten te worden tot de elite van de autosport voor 2025 en 2026. De FIA was daar al mee akkoord gegaan, maar de Formule 1 stak daar uiteindelijk een stokje voor. Zo zei de F1 dat de koningsklasse meer voor Andretti zou betekenen dan andersom het geval zou zijn.

Maar van die afwijzing trekt Andretti zich dus niks aan. Zo gebruikt het team al de Toyota-fabriek in Keulen om een Formule 1-auto te ontwikkelen en investeert het Amerikaanse team flink in de windtunnel, zoals RacingNews365 al eerder meldde.

Nu zet Andretti dus een nieuwe stap in het ambitieuze Formule 1-project met de opening van een nieuwe faciliteit in Silverstone. Het gaat om een gebouw van 48 duizend vierkante meter en het biedt de mogelijkheid om de activiteiten op te schalen als de situatie zich zodanig ontwikkelt. In het nieuwe pand is ruimte voor productiefaciliteiten, zoals model- en machinewerkplaatsen, R&D en extra kantoor- en vergaderruimtes.

Tot nu toe wordt er aan het Formule 1-project gewerkt op de vestigingen in Silverstone, de belangrijkste vestiging van Andretti in Indiana en het technologische centrum van General Motors in North Carolina. Het nieuwe gebouw zal in fases worden voltooid, afhankelijk van de commerciële en sportieve behoeften en wat er nodig is voor het personeel.

Het nieuwe pand belichaamt volgens Andretti Global het werk dat in hoog tempo doorgaat, in navolging van de eerder genomen stappen. Daarnaast laat Andretti Global weten dat de Europese basis 'een geweldige manier is om de beste talenten uit de Formule 1 aan te trekken en de modernste machines te installeren'.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco