© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Anti-tester' Lewis Hamilton test nieuwe Pirelli-banden

06 sep. 2017 19:29 Rik Alkema 1 reacties
Het komt zelden tot nooit voor dat Lewis Hamilton een test uitvoert gedurende het seizoen. Net als rondjes rijden in de simulator ziet de Engelsman het testen als verspilling van zijn tijd en dus schuift hij vrijwel nooit aan tijdens een testdag. Morgen gaat hij echter wel testen en hij heeft het zelf ook nog aangeboden.

Lewis Hamilton test Pirelli-banden op Paul Ricard

Hoewel hij dus vrijwel iedere testdag aan zich voorbij laat gaan, gaat Lewis Hamilton morgen wel achter het stuur kruipen van zijn Mercedes. En geloof het of niet, maar hij heeft het zelf ook nog aangeboden.

"Ik zal donderdag een test gaan doen, hoewel dat erg zeldzaam is voor mij", erkent Hamilton. "Ik ben niet echt een tester, maar ik kijk er wel naar uit. Dat denk ik althans", zegt hij met een glimlacht.

De test die Hamilton gaat uitvoeren is voor Pirelli, dat de 2018-band wil gaan testen. De test zal plaatvinden op circuit van Paul Ricard, waar de Formule 1 volgend jaar voor het eerst in 28 jaar weer zal terugkeren.

Vorig jaar testte Red Bull, Ferrari en Mercedes de nieuwe banden van Pirelli, die dit seizoen gebruikt worden. Omdat er dit seizoen veel veranderd is ten opzichte van vorig seizoen, ging er stemmen op dat de topteams voordeel hadden van de testdagen.

Dit jaar zullen daarom meerdere teams uit het veld testen voor Pirelli. Zo zijn Sauber en Force India na de Mexicaanse Grand Prix aan de beurt en zal McLaren na de Grand Prix van Brazilië ook testen voor Pirelli.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen