Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aprilia-teambaas: "Ben ervan overtuigd dat Iannone veel gaat brengen"

In de winter maakte ex-Ferrari Driver Academy directeur Massimo Rivola de overstap naar de MotoGP wereld. De Italiaan is de nieuwe teambaas van het MotoGP team van Aprilia. Daar krijgt de rijk ervaren Rivola te maken met de misschien wel de meest extravagante coureur in het paddock, Andrea Iannone.

In de afgelopen jaren toonde Iannone slechts sporadisch zijn talent in de MotoGP klasse. In zijn thuisland Italië kwam hij vooral in beeld door zijn privé leven in plaats van zijn optredens op de baan. Het middelmatige seizoen van 2018 zorgde er ook voor dat het fabrieksteam van Suzuki hem aan de kant zetten. Even leek de MotoGP carrière van de flamboyante Italiaan aan een zijde draadje te hangen, maar toen kwam als nog Aprilia langs. De Italiaanse combinatie zou ervoor moeten zorgen dat ze samen mee kunnen gaan strijden voor een aantal podium plaatsen dit seizoen.

"Natuurlijk is de openlijke kritiek van veel mensen op Iannone mij niet ontgaan. Zelf kan ik daar echter geen oordeel over vellen. Ik ben er vooral van overtuigd dat Iannone heel veel voor het team gaat betekenen. We zijn een klein team, maar samen met een toprijder als Iannone ben ik ervan overtuigd dat weer zeer ambitieus mogen zijn aankomend seizoen!", aldus Rivola tegenover de Corriere dello Sport . Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi