Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'ARD en ZDF willen de Formule 1 rechten in Duitsland'

Het Duitse RTL+ heeft al jarenlang de Formule 1 rechten in Duitsland in handen. Voor Nederlanders zonder Ziggo is RTL+ dan ook een goed alternatief om de Formule 1 op televisie te volgen. Het enige nadeel van RTL+ zijn de ellenlange commercials waardoor veel van de race verloren gaat. Hier komt nu misschien in de toekomst verandering in!

Volgens de Frankfurter Algemeine Zeitung betwijfelt RTL+ of ze het aflopende contract wel moeten verlengen. Een uitgelezen kans dus voor andere kapers waaronder ARD en ZDF. Deze twee Duitse zenders zien nu hun kans schoon om de Formule 1 rechten binnen te halen. In de zomer neemt het Formula One Management een besluit over de Duitse Formule 1 rechten voor 2018.

Het FAZ stelt dat de kans aanwezig is dat de races dan om en om bij de ARD of ZDF te zien zijn. ARD heeft momenteel de rechten van DTM in haar bezit. De kans bestaat dan dat RTL deze rechten overneemt. ARD woordvoerder Axel Balkausky wilde er in ieder geval niet veel over kwijt. "We geven geen commentaar over onze lopende procedures."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"