© Ferrari F1

Nieuwsoverzicht

Arrivabene: "Grootste Ferrari-feest hopelijk aan het einde van het jaar"

27 aug. 2018 08:30 René Oudman 1 reacties
Met zijn vijfde seizoenszege gaf Sebastian Vettel werkgever Ferrari reden tot juichen. De achterstand op Lewis Hamilton is verkleind van 24 naar zeventien punten en de timing om te zegevieren is haast perfect: de Italianen reizen met een goed gevoel af naar de volgende race, de thuiswedstrijd op Monza. Teambaas Maurizio Arrivabene ziet dat er wat aan de horizon gloort, maar wil zich niet rijk rekenen.

Ferrari is al een tijdje sterker dan Mercedes, maar na de overwinning van Vettel in Groot-Brittannië kwam het er niet meer uit. Lewis Hamilton won in zowel Duitsland als Hongarije en kon daardoor als kampioenschapsleider de zomervakantie ingaan.

In België was het echter weer de beurt aan Vettel, waardoor het tweetal nu gelijk staat in wat betreft het aantal in 2018 gescoorde overwinningen. "Een fantastische zege", grijnst de Italiaanse teambaas. "Sebastian heeft geweldig gereden en het team heeft zich sterk teruggeknokt na de moeilijkheden waar we in de kwalificatie tegenaan liepen. We waren kalm, zeker en de wagen toonde waar ze toe in staat is."

Meer dan 25 punten zaten er niet in voor de Scuderia, want Kimi Raikkonen wist zijn wagen niet aan de finish te brengen. De Fin viel na acht rondjes uit vanwege een haperend DRS-systeem, na tijdens de chaotische openingsronde een lekke band op te hebben gelopen. "Het is zonde dat Kimi uit moest vallen, als hij ook een mooi resultaat binnen had kunnen slepen dan waren we wellicht nog vrolijker geweest dan dat nu het geval is. Bovenal zou het constructeurskampioenschap er dan iets anders uitzien."

"Wat voor nu belangrijk is, is dat we doorgaan met knokken. De volgende race is een thuiswedstrijd en ik weet zeker dat we op Monza op de tifosi kunnen rekenen. Hopelijk volgt het grootste feest aan het einde van het jaar." Ferrari heeft in de strijd om het teams-WK vijftien punten minder dan Mercedes. Een dubbelzege voor eigen publiek zou ze, ongeacht het resultaat van de tegenstanders, een eerste plaats in de constructeursstrijd opleveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen