Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Arrivabene: "Grootste Ferrari-feest hopelijk aan het einde van het jaar"

Met zijn vijfde seizoenszege gaf Sebastian Vettel werkgever Ferrari reden tot juichen. De achterstand op Lewis Hamilton is verkleind van 24 naar zeventien punten en de timing om te zegevieren is haast perfect: de Italianen reizen met een goed gevoel af naar de volgende race, de thuiswedstrijd op Monza. Teambaas Maurizio Arrivabene ziet dat er wat aan de horizon gloort, maar wil zich niet rijk rekenen.

Ferrari is al een tijdje sterker dan Mercedes, maar na de overwinning van Vettel in Groot-Brittannië kwam het er niet meer uit. Lewis Hamilton won in zowel Duitsland als Hongarije en kon daardoor als kampioenschapsleider de zomervakantie ingaan.

In België was het echter weer de beurt aan Vettel, waardoor het tweetal nu gelijk staat in wat betreft het aantal in 2018 gescoorde overwinningen. "Een fantastische zege", grijnst de Italiaanse teambaas. "Sebastian heeft geweldig gereden en het team heeft zich sterk teruggeknokt na de moeilijkheden waar we in de kwalificatie tegenaan liepen. We waren kalm, zeker en de wagen toonde waar ze toe in staat is."

Meer dan 25 punten zaten er niet in voor de Scuderia, want Kimi Raikkonen wist zijn wagen niet aan de finish te brengen. De Fin viel na acht rondjes uit vanwege een haperend DRS-systeem, na tijdens de chaotische openingsronde een lekke band op te hebben gelopen. "Het is zonde dat Kimi uit moest vallen, als hij ook een mooi resultaat binnen had kunnen slepen dan waren we wellicht nog vrolijker geweest dan dat nu het geval is. Bovenal zou het constructeurskampioenschap er dan iets anders uitzien."

"Wat voor nu belangrijk is, is dat we doorgaan met knokken. De volgende race is een thuiswedstrijd en ik weet zeker dat we op Monza op de tifosi kunnen rekenen. Hopelijk volgt het grootste feest aan het einde van het jaar." Ferrari heeft in de strijd om het teams-WK vijftien punten minder dan Mercedes. Een dubbelzege voor eigen publiek zou ze, ongeacht het resultaat van de tegenstanders, een eerste plaats in de constructeursstrijd opleveren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen