Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

ASO maakt deelnemers Dakar Rally 2018 bekend

ASO, de organisator van de Dakar Rally, heeft bekend gemaakt wie er allemaal deelnemen aan de rally in 20118. De Dakar Rally, die ook dit jaar in Zuid-Amerika wordt verreden, kent komend jaar 525 deelnemers en 337 deelnemende voertuigen.

Op 6 januari 2018 zullen de auto's, trucks, motoren en quads weer beginnen aan hun helse tocht door Zuid-Amerika. In Lima wordt dan het startschot gegeven voor de 40e editie van de Dakar Rally. Volgend jaar kent de Dakar Rally 525 deelnemers, verdeeld over 190 motoren/quads, 105 auto's en 42 trucks. Zoals altijd is Nederland goed vertegenwoordigd in de Dakar Rally. Na Argentinië en Frankrijk levert ons land de meeste deelnemers. Deze editie doen er deelnemers uit 54 verschillende landen mee.

Voor Nederland zullen Tim en Tom Coronel weer deelnemen aan de Dakar Rally, maar Bernhard ten Brinke beleeft voor Nederland een primeur. Hij is namelijk de eerste Nederlandse fabriekscoureur in de Dakar Rally. Hij zal uitkomen voor het team van Toyota. Bij de trucks kan Nederland traditiegetrouw weer voor de overwinning gaan, met onder anderen Ton van Genugten en Martin van den Brink. Daarin zullen ze echter wel stevige concurrentie krijgen vanuit Oost-Europa. Vandaag en morgen zullen de eerste teams afreizen naar Lima, waar de Dakar Rally op 6 januari zal worden afgetrapt.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'