Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Strenge eisen voor nieuwe Formule 1-teams

De FIA heeft middels een persbericht bekendgemaakt hoe de selectieprocedure voor nieuwe aspirant-Formule 1-teams zal verlopen.

Enkele weken geleden werd duidelijk dat de FIA onderzoek zou gaan doen naar de interesse van mogelijke nieuwe Formule 1-teams om daadwerkelijk toe te treden tot de Formule 1. Nu heeft datzelfde bestuursorgaan wat meer info gegeven over hoe de selectie in zijn werk gaat. In het persbericht staat te lezen dat er 'veel interesse' is in toetreding tot de Formule 1, hetgeen wordt gezien als een graadmeter voor de populariteit van de sport. Maar naar elk asprirant-team zal een grondig onderzoek plaatsvinden, een onderzoek dat zich richt op enkele specifieke sleutelthema's. Er wordt nagegaan of een team over voldoende knowhow en technische middelen beschikt om als F1-team te kunnen opereren Er wordt nagegaan of het team voldoende financiële middelen aan weet te boren en weet vast te houden Voor het eerst moet een team aangeven hoe men per 2030 volledig klimaatneutraal tracht te opereren Daarnaast moet het team ook aangeven op welke manier ze een positieve, maatschappelijke rol willen vervullen door deelname aan de Formule 1

"Aantrekkingskracht F1 ongekend sterk"

Bij het aanwijzen van de nieuwe teams, zo wordt aangegeven, zal dus rekening worden gehouden met de lange termijn en alle belanghebbende partijen (lees: de Formule 1 zelf en diens eigenaren) worden daarbij betrokken. FIA-president Mohammed Ben Sulayem: "De groei en aantrekkingskracht van het Formule 1-kampioenschap is ongekend sterk. De FIA is van mening dat alle seinen op groen staan voor geïnteresseerde partijen om die interesse kenbaar te maken, als tenminste voldaan wordt aan de criteria." Het proces waarbij team aangeven hoe ze klimaatdoelen willen bereiken, sluit aan bij de motorreglementen die per 2026 ingaan en die Audi al tot deelname aan de Formule 1 hebben verleid, evenals mogelijke andere toetreders.

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China