Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Strenge eisen voor nieuwe Formule 1-teams

De FIA heeft middels een persbericht bekendgemaakt hoe de selectieprocedure voor nieuwe aspirant-Formule 1-teams zal verlopen.

Start Miami 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Enkele weken geleden werd duidelijk dat de FIA onderzoek zou gaan doen naar de interesse van mogelijke nieuwe Formule 1-teams om daadwerkelijk toe te treden tot de Formule 1. Nu heeft datzelfde bestuursorgaan wat meer info gegeven over hoe de selectie in zijn werk gaat.

In het persbericht staat te lezen dat er 'veel interesse' is in toetreding tot de Formule 1, hetgeen wordt gezien als een graadmeter voor de populariteit van de sport. Maar naar elk asprirant-team zal een grondig onderzoek plaatsvinden, een onderzoek dat zich richt op enkele specifieke sleutelthema's.

  • Er wordt nagegaan of een team over voldoende knowhow en technische middelen beschikt om als F1-team te kunnen opereren
  • Er wordt nagegaan of het team voldoende financiële middelen aan weet te boren en weet vast te houden
  • Voor het eerst moet een team aangeven hoe men per 2030 volledig klimaatneutraal tracht te opereren
  • Daarnaast moet het team ook aangeven op welke manier ze een positieve, maatschappelijke rol willen vervullen door deelname aan de Formule 1

"Aantrekkingskracht F1 ongekend sterk"

Bij het aanwijzen van de nieuwe teams, zo wordt aangegeven, zal dus rekening worden gehouden met de lange termijn en alle belanghebbende partijen (lees: de Formule 1 zelf en diens eigenaren) worden daarbij betrokken.

FIA-president Mohammed Ben Sulayem: "De groei en aantrekkingskracht van het Formule 1-kampioenschap is ongekend sterk. De FIA is van mening dat alle seinen op groen staan voor geïnteresseerde partijen om die interesse kenbaar te maken, als tenminste voldaan wordt aan de criteria."

Het proces waarbij team aangeven hoe ze klimaatdoelen willen bereiken, sluit aan bij de motorreglementen die per 2026 ingaan en die Audi al tot deelname aan de Formule 1 hebben verleid, evenals mogelijke andere toetreders.

Ook interessant:

Geen concurrentie voor Verstappen in F1: "Hij is domweg de beste coureur"

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat bijna voor de deur. Tijd om met een aantal prominenten vooruit te blikken. Michael Bleekemolen voorspelt een iets minder makkelijk seizoen voor de Nederlander.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen