Assen of Zandvoort: wat geniet de voorkeur van de Formule 1-fans?

15 nov. 2018 12:05 René Oudman 7 reacties
Op welk circuit moet volgens jou de Nederlandse Grand Prix worden gehouden, mocht deze er komen? Racingnews365 liet haar lezers in de afgelopen week middels een poll stemmen op haar favoriete circuit. Het Circuit Zandvoort bleek met een miniem verschil de winnaar.

Zandvoort, of toch Assen? De discussie laaide in het weekend tussen de Mexicaanse en de Braziliaanse Grand Prix flink op, toen een grote Nederlandse krant publiceerde dat Zandvoort volgens het Formule 1-management de voorkeur genoot en de Grand Prix van Nederland slechts één handtekening van een bevestiging was verwijderd.

Racingnews365 gaf haar lezers drie keuzemogelijkheden op de vraag 'waar moet de Nederlandse Grand Prix worden gehouden?'. Men kon kiezen voor Assen, Zandvoort of de optie 'niet, geen van beide circuits is geschikt'. Slechts zeven procent van de stemmers was van mening dat de laatste keuzemogelijkheid de meest accurate was.

Zandvoort won de RN365-poll door 49 procent van de stemmen te scoren, het TT Circuit in Assen kwam net tekort. Het corcuiy op de Drentse heide geniet de voorkeur van 44 procent van de lezers.

Waar Nederland nog niet zeker is van een plek op de kalender van 2020, zijn zeventien landen dat inmiddels wel. Zestien Grands Prix die in 2019 worden gehouden staan een jaar later eveneens op de kalender, het Zuidoost-Aziatische land Vietnam zal in het eerste seizoen van de jaren '20 worden toegevoegd aan het programma.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen