© TT Circuit Assen

Nieuwsoverzicht

Assen opent aanval op Zandvoort: 'Wij maken meer kans op F1-race'

12 nov. 2017 08:00 Rik Alkema 2 reacties
Onlangs presenteerde het circuit van Zandvoort de haalbaarheidsstudie naar een terugkeer van de Formule 1 op het circuit. In theorie is het mogelijk, was de conclusie. Er zijn echter meer 'kandidaten', zoals het TT Circuit van Assen.

Assen denkt meer kans te maken op Formule 1-race

Het circuit in Assen staat vooral bekend om de motorraces die er gereden worden, maar de directie van het circuit denkt dat er meer in het vat zit.

"Binnenkort komt de FIA hier op bezoek om hun oordeel te vellen over het circuit. Dan wordt ook duidelijk of de Formule 1 überhaupt mogelijk is hier", zegt voorzitter van het TT-circuit Arjan Bos tegen De Telegraaf.

"Als het mogelijk is en het staat de motorraces niet in de weg dan gaan we verder investeren", aldus Bos.

"Zandvoort is natuurlijk hét autosportcircuit van Nederland, maar Assen is verder als circuit", deel Bos een sneer uit naar Zandvoort.

"Ik wens ze alle succes van de wereld toe en vind het bewonderenswaardig hoe Bernhard van Oranje zijn nek uitsteekt, maar wij maken meer kans."

Daarnaast is Assen ook facilitair in goede staat, aldus Bos. Mocht de FIA het circuit 'goedkeuren', dan wordt de kans op een terugkeer van de 'Dutch GP' weer een stukje groter.

"Facilitair gezien zijn we er 100 procent klaar voor, het hangt helemaal af van het technische aspect. Assen behoort tot de topcircuits, dus ik zeg: 'kom maar op!'."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen