Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Assen opent aanval op Zandvoort: 'Wij maken meer kans op F1-race'

Onlangs presenteerde het circuit van Zandvoort de haalbaarheidsstudie naar een terugkeer van de Formule 1 op het circuit. In theorie is het mogelijk, was de conclusie. Er zijn echter meer 'kandidaten', zoals het TT Circuit van Assen.

Het circuit in Assen staat vooral bekend om de motorraces die er gereden worden, maar de directie van het circuit denkt dat er meer in het vat zit. "Binnenkort komt de FIA hier op bezoek om hun oordeel te vellen over het circuit. Dan wordt ook duidelijk of de Formule 1 überhaupt mogelijk is hier" , zegt voorzitter van het TT-circuit Arjan Bos tegen De Telegraaf. "Als het mogelijk is en het staat de motorraces niet in de weg dan gaan we verder investeren" , aldus Bos.

"Zandvoort is natuurlijk hét autosportcircuit van Nederland, maar Assen is verder als circuit" , deel Bos een sneer uit naar Zandvoort. "Ik wens ze alle succes van de wereld toe en vind het bewonderenswaardig hoe Bernhard van Oranje zijn nek uitsteekt, maar wij maken meer kans." Daarnaast is Assen ook facilitair in goede staat, aldus Bos. Mocht de FIA het circuit 'goedkeuren', dan wordt de kans op een terugkeer van de 'Dutch GP' weer een stukje groter. "Facilitair gezien zijn we er 100 procent klaar voor, het hangt helemaal af van het technische aspect. Assen behoort tot de topcircuits, dus ik zeg: 'kom maar op!' ."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje