Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Assen spreekt hardnekkige Formule 1-geruchten tegen: "Nog geen nieuws"

Autosportminnend Nederland houdt al maanden haar adem in: komt-ie er, of komt-ie er niet? De Grand Prix van Nederland is nog niet bevestigd, maar geruchten doen de ronde dat deze in het Formule 1-seizoen 2020 gehouden zou kunnen worden. Welk circuit de gastheer wordt, Zandvoort of Assen, blijft onduidelijk.

Recente geruchten deden vermoeden dat het TT Circuit pardoes weer topfavoriet was om de Nederlandse Grand Prix te organiseren, mocht deze na 35 jaar afwezigheid terugkeren op de Formule 1-kalender. Via bepaalde sociale kanalen werd bovendien de wereld ingeslingerd dat er in Assen inmiddels voldoende budget was, om het felbegeerde evenement naar de Drentse heide te halen.

Navraag door Racingnews365 leert dat er nog altijd niets officieel is getekend, iets wat in november ook al door deze site werd achterhaald ten tijde van de berichtgeving rondom het Circuit Zandvoort. “Wij hebben nog geen nieuws, deze geruchten hebben wij niet verspreid”, wordt er vanuit Assen gereageerd op de vraag of het rumoer gebaseerd is op feiten. “Zodra er nieuws is, zullen wij dat laten weten.” Waar het Circuit Zandvoort in het verleden liefst dertigmaal organisator was van de Grand Prix van Nederland, daar kan het TT Circuit in Assen niet buigen op een Formule 1-geschiedenis. De baan in Drenthe heeft echter veel ervaring met het organiseren van grote race-evenementen, de MotoGP doet het circuit immers elk jaar aan. Eerder deze week werd bevestigd dat de Grand Prix van Nederland voor tweewielers op zondag 30 juni zal worden verreden. Nederland moet nog even geduld hebben, in Vietnam kwam het goede nieuws een tijdje geleden al door. Het Hanoi Street Circuit mag in 2020 haar entree maken op de Formule 1-kalender en zodoende zal er voor de eerste keer in de historie van de koningsklasse worden geracet in het Zuidoost-Aziatische land.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"