Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Assen verzekert zich van twee grote race-evenementen in 2021

Het TT-circuit van Assen pronkt volgend jaar op de racekalender van twee grote raceklassen. Zowel de DTM als de MotoGP hebben hun eerste conceptkalender gedeeld, waar ook het Drentse circuit op staat.

De MotoGP-klasse kwam vrijdag met een conceptkalender voor het volgende seizoen. Na een bijzonder 2020, gedurende welke de racekalender door toedoen van het coronavirus flink werd opgeschud, wil promotor Dorna in 2021 weer een 'normaal' seizoen afwerken. Dat betekent dat er twintig races op de kalender staan, waarvan er negentien al een datum hebben gekregen. Race twintig, in Tsjechië, heeft nog geen datum, omdat er een conflict is tussen de promotors en de Tsjechen over het opnieuw asfalteren van het circuit.

De Dutch TT op assen zal in ieder geval op 27 juni worden verreden in Assen. Het is - als alles normaal verloopt - de negende Grand Prix van het seizoen, dat op 28 maart in Qatar wordt afgetrapt. Na achttien andere GPs in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië eindigt het MotoGP-seizoen in 2021 als het goed is op 14 november in Valencia. In het geval van nood heeft de organisator drie circuits aangewezen als reserve, die eventueel een plaats van een ander circuit in kunnen nemen op de kalender, mocht het coronavirus roet in het eten gooien.

De MotoGP is niet de enige grote raceklasse die heeft aangekondigd dat het in 2021 wederom in Assen neerstrijkt. Ook de DTM, dat in aanloop naar volgend seizoen een grote gedaantewisseling door zal maken, zal wederom naar Drenthe afreizen. Dat doet de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft van 17 tot en met 19 september. Het zal het achtste raceweekend zijn van het seizoen, waarvan de voorlopige kalender negen raceweekenden telt. Daarop prijken races in zes verschillende landen. Het seizoen begint eind mei in St. Petersburg en eindigt vooralsnog begin oktober in Hockenheim.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt