© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Assen wil Formule 1 race in 2019

27 jan. 2018 19:37 Rik Alkema 0 reacties
Het TT-circuit van Assen gaat alles in het werk stellen om de Grand Prix van Nederland vanaf 2019 op de kalender te krijgen. Nu de FIA voor het technische gedeelte, op een paar details na, groen licht heeft gegeven wil het circuit de opties voor een Grand Prix zeer serieus gaan bekijken.

Directeur Assen: 'Het is alles of niets'

FIA-directeur Charlie Whiting inspecteerde laatst het circuit in Assen en was na afloop tevreden. Het circuit moet wat lichte aanpassingen doen, maar dat zal niet ten koste gaan van de layout van het circuit. 

Nu het circuit de benodigde licentie kan binnenhalen wil directeur Arjan Bos er vaart achter zetten. Vanaf 2019 moet de Grand Prix van Nederland weer terug op de kalender staan.

"2019 is haalbaar", stelt Bos dan ook tegenover de Telegraaf"Het circuit hoeft enkel wat kleine aanpassingen te ondergaan, dat is in een winter zo gebeurd."

"2020 is ook een optie, maar wat ons betreft racen we hier volgend jaar al", is Bos stellig.

Daarvoor moet Assen echter wel de Formule 1-organisatie weten te overtuigen. Met de Grand Prix van België en de Grand Prix van Duitsland is het al redelijk druk in onze regio en de 'Europese' kalender barst al uit z'n voegen.

Daarnaast is het circuit elk jaar rond eind juni/begin juli de gastheer van de MotoGP. Een Formule 1-Grand Prix op het circuit zal dan ook bij voorkeur in het voor- of najaar moeten plaatsvinden.

Hoewel er dus nog aardig wat haken en ogen aanzitten, wil directeur Bos er vaart achter zetten.

"Max brengt zoveel teweeg in Nederland. We moeten het nu doen, anders wordt het waarschijnlijk nooit meer iets", besluit Bos strijdvaardig.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen