Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Assen wil Formule 1-race voor minimaal vijf jaar binnenhalen

Mocht Assen de Formule 1 Grand Prix van Nederland binnenhalen, dan zal dat voor een periode van zeker vijf jaar zijn. Dat is de termijn die de Formule 1 noemt om continuïteit op de kalender te waarborgen.

"Als we een contract aangaan met de Formule 1 zal dat voor vijf jaar zijn. Zo wil de Formule 1 het, omdat daarmee stabiliteit op de kalender blijft gewaarborgd. Ze willen niet experimenteren met Grand Prixs" , zo laat TT-voorzitter Arjan Bos optekenen. De plannen voor de invulling van een mogelijke Nederlandse Grand Prix in Assen worden steeds concreter. Zo zijn de eerste tekeningen voor de nodige aanpassingen aan het circuit inmiddels goedgekeurd. Maar ook buiten de baan staat heel wat te gebeuren en Liberty Media is daar inmiddels ook van op de hoogte.

"We hebben ze onze plannen gepresenteerd, waaronder een 'Max Verstappen-dorp' voor zo'n achtduizend fans en een plein voor optredens van artiesten. Formule 1 is immers meer dan een sportbedrijf alleen. Het is een entertainmentbedrijf" , aldus Jos Vaessen, voorzitter van de stichting die de Formule 1 terug naar Nederland moet halen, in gesprek met RTV Drenthe . "Als straks de definitieve tekeningen klaar zijn, zullen we Liberty nogmaals uitnodigen om naar Assen te komen. Ik ben er zeker van dat ze dit jaar nog in Assen komen kijken." Met het financiële plaatje komt het volgens Vaessen wel goed. Naar verluidt melden bedrijven uit binnen- en buitenland zich al om bij te dragen aan het evenement.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"