Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Assen wil onderzoek naar financiële opbrengsten F1-race

De burgemeester van Assen, Marco Out, wil graag de financiële gevolgen van een Formule 1-wedstrijd in zijn stad laten onderzoeken. Out sprak hierover in zijn nieuwjaarsspeech, waarin hij zeer positief was over een eventuele wedstrijd op het TT-Circuit in Assen.

Eind vorig jaar heeft de FIA nog een bezoekje gebracht aan het circuit. Hieruit bleek dat er, zoals er nu uit ziet, geen aanpassingen aan het circuit gedaan hoeven te worden. Of de Formule 1 ook geïnteresseerd is om een Grand Prix te organiseren op het circuit en of het financieel haalbaar is, is een ander verhaal. Daarom wil burgemeester Out graag een onderzoek naar de financiële gevolgen van een F1-wedstrijd. "We moeten de financiële gevolgen goed in kaart hebben. Maar als na dat onderzoek de lichten op groen springen, moeten we met 300 kilometer per uur aan de slag!" , is Out strijdvaardig tijdens de nieuwjaarsspeech.

De Formule 1-race mag echter in geen enkel opzicht ten kosten gaan van de MotoGP wedstrijd, die al decennia lang op het circuit gehouden wordt. "Natuurlijk moet je niet de unieke positie in de MotoGP verliezen. We gaan het circuit niet veranderen of grote financiële risico's nemen." Ook ziet Out wel wat beren op de weg, zoals de milieunormen die er gelden. Toch is hij strijdbaar en ziet hij een Formule 1-race wel zitten. "We moeten de milieugrenzen natuurlijk in de gaten houden, maar het zou een geweldige impuls zijn voor Noord-Nederland" , aldus een enthousiaste burgemeester Out.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden