Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Aston Martin-ambassadeur klaar voor Strolls 'explosie van talent': "Onwerkelijk, zoveel potentie"

Het is al bijna vier jaar geleden dat Lance Stroll voor het laatst op het podium stond in de Formule 1, maar minstens één man - en nee, het is niet zijn vader - gelooft in hem.

Stroll Imola
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Van Lance Stroll wordt in ieder geval door Aston Martin-ambassadeur Pedro de la Rosa verwacht dat hij uitmuntend gaat presteren in de Formule 1, ook al is het al bijna vier jaar geleden dat hij voor het laatst op het Formule 1-podium stond en wel in de Formule 1 Grand Prix van Sakhir in 2020. Sinds Fernando Alonso zich in 2022 bij Aston Martin voegde, wordt Stroll steevast overschaduwd door de tweevoudig wereldkampioen. Ook in 2024, het jaar waarin het team het lastiger heeft dan een jaar geleden, heeft Alonso al drie keer zo veel punten als Stroll, 33 om 11.

Desondanks heeft De la Rosa er alle vertrouwen in dat Stroll een 'ongelooflijk getalenteerde en snelle coureur' is, waarbij hij naar eigen zeggen vaak het bewijs daarvan ziet in informatie die niet voor iedereen voorhanden is. "Het is onwerkelijk hoeveel potentieel hij heeft", aldus De la Rosa in gesprek met RacingNews365. "Als je hem vergelijkt met Fernando zijn er bochten waar Lance gewoon sneller is."

"Hij leert veel van Fernando. Ze werken goed samen en het is slechts een kwestie van tijd voordat we een grote explosie aan talent bij Stroll zullen zien. Op het moment waarop hij alles samen laat vallen, zal hij voortreffelijk zijn."

Mensen hebben dat met Stroll niet door

- Pedro de la Rosa

Alonso als voorbeeld

De la Rosa denkt te weten dat één podium genoeg kan zijn voor Stroll om die transformatie door te maken. "Dat geeft je net dat beetje extra zelfvertrouwen. Toen Fernando vorig jaar zijn eerste podium pakte in Bahrein, liep hij nadien over water. Zelfs iemand als Fernando heeft dat vertrouwen nodig."

Volgens de Spaanse voormalig teamgenoot van Jos Verstappen is het een kwestie van tijd voordat Stroll het geluk eens aan zijn zijde zal hebben. "Wat mensen niet doorhebben, is hoe hard hij werkt, hoe toegewijd hij steeds weer in de simulator stapt en de data doorspit om na te gaan hoe hij zich kan verbeteren. Zo heb ik gezien hoeveel potentieel hij daadwerkelijk heeft."

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024