Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Aston Martin bewijst ongelijk na Pirelli-debacle en wijst naar falende concurrentie

Aston Martin kwam in Frankrijk prima voor de dag tijdens de race. Zowel Sebastian Vettel als Lance Stroll wisten tijdens de Grand Prix plekken goed te maken en beiden in de punten te eindigen. Daardoor kunnen alle beschuldigingen en insinuaties aan het adres van de Britse renstal dan ook de prullenbak in, meent teambaas Otmar Szafnauer.

Stroll France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

In Bakoe zorgden de klapbanden van Lance Stroll en Max Verstappen voor ophef. De regels werden daarna veranderd, wat leek te impliceren dat de teams hadden gesjoemeld. Twee weken later in Frankrijk ging het Aston Martin voor de wind, tot vreugde van teambaas Otmar Szafnauer, die zijn beide coureurs in de punten zag eindigen na een teleurstellende kwalificatie.

"De kwalificatie was een beetje teleurstellend voor beide coureurs", zo doelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 op de twaalfde en negentiende startplekken voor Sebastian Vettel en Lance Stroll. "Als je ziet waar we zijn gestart, dan hebben we het maximale eruit gehaald. Lance heeft geweldig gereden vanaf P19 naar de punten en ook Seb die negende is gefinisht met behulp van een goede pace, strategie en mooie inhaalacties op de baan. Briljant! Er is niemand voor ons weggevallen, we moesten het op de lastige manier doen, dus onze beide coureurs hebben het echt goed gedaan."

Terwijl vele coureurs tijdens de Grand Prix moeite hadden met het heel houden van hun harde banden, reden beide Aston Martin-coureurs aan het begin van de race een lange stint op het harde rubber. Mede daardoor wisten ze zoveel terrein goed te maken, terwijl ze twee weken daarvoor nog onder vuur lagen vanwege het mogelijk sjoemelen met de bandenspanning.

"We hebben lange stints gereden en ik hoop dat die alle critici het zwijgen opleggen die menen dat we iets met de banden hadden gedaan. Dat is niet zo, dat hebben we nog nooit gedaan en dat zullen we ook nooit doen. We begrijpen de banden gewoon goed en hoe we er mee om moeten gaan. Dat hebben we dit keer weer laten zien."

Tegelijkertijd ging het niet bij alle teams even lekker nadat de regels werden gewijzigd. Het zegt genoeg volgens de teambaas. "De nieuwe technical directives, waardoor iedereen met een hogere bandenspanning moest rijden, hebben we netjes gevolgd en alsnog hebben we het goed gedaan. Misschien moeten we eens goed naar enkele van onze concurrenten kijken, die terrein hebben verloren na de technical directive. Misschien moeten we eens kijken wat zij allemaal hebben gedaan", aldus Szafnauer, die het waarschijnlijk heeft over Ferrari, dat door het ijs zakte in Frankrijk.

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen