Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Aston Martin deelt krachtig statement ter verdediging van Alonso

Aston Martin heeft op dinsdagavond naar aanleiding van de 20 seconden straf voor Fernando Alonso tijdens de Formule 1 Grand Prix van Australië een statement uitgevaardigd ter verdediging van de Spaanse stercoureur.

Alonso Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso werd bestraft voor wat in de reglementen staat beschreven als 'onnodig langzaam of onvoorspelbaar rijden, waardoor andere coureurs in gevaar worden gebracht'. De stewards oordeelden dat de manier waarop hij vroeger dan eerder afremde in de race bijdroeg aan de zware crash van George Russell.

Het statement van Aston Martin is uit naam van teambaas Mike Krack:

"Ik wil iedereen bedanken voor alle aardige steunberichten die het team heeft ontvangen sinds de zondag van de Formule 1 Grand Prix van Australië.

Allereerst is iedereen in de sport opgelucht dat George in orde was en dat hij zonder kleerscheuren uit heeft kunnen stappen. Ik wil jullie laten weten dat we volledig achter Fernando staan. Hij is de meest ervaren coureur in de Formule 1. Hij reed meer Grands Prix dan wie dan ook en kan leunen op 20 jaar aan ervaring. Hij is een meervoudig wereldkampioen in meerdere disciplines.

Om een straf van 20 seconden te krijgen, zonder dat er überhaupt contact is geweest, is een bittere pil, maar we moeten dat besluit respecteren. We hebben een zaak proberen op te zetten, maar zonder nieuw bewijs zullen we niet met succes het right of review in kunnen zetten.

Fernando is een fenomenale racer en hij sprak elk trucje uit zijn arsenaal aan om vóór George te finishen - precies zoals we vorig jaar met Sergio Perez zagen in de GP van Brazilië. Dit is de kunst van het autoracen op het allerhoogste niveau. Hij zou nooit iemand moedwillig in gevaar brengen.

Dank iedereen die contact met ons heeft gezocht. We gaan samen verder. We kunnen niet wachten om te racen onder het toeziend oog van onze fans in Japan over enkele dagen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Video Droomoverstap Hulkenberg zet F1-coureursmarkt op scherp