Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin en Red Bull per 2021 met Valkyrie op Le Mans

Groot nieuws uit het Verenigd Koninkrijk: Aston Martin gaat zich aan de nieuwe hypercar-reglementen wagen en stuurt per 2021 een Valkyrie naar de 24 uur van Le Mans. De racebolide wordt opgetuigd door Red Bull Technologies, het bedrijf dat Red Bull Racing en Toro Rosso van Formule 1-wagens voorziet.

Het debuut van de hypercar zal zelfs ruim voor de 89ste editie van de 24 uur van Le Mans, die gepland staat voor 2021, plaatsvinden. Aston Martin wil namelijk met twee Valkyries deelnemen aan het WEC-seizoen 2020/21, dat kort na de 2020-editie van Le Mans van start zal gaan. Het begin van dat seizoen gaat gepaard met de entree van hypercars. Red Bull Racing-techneut Adrian Newey zal een behoorlijke vinger in de pap hebben om wat betreft het ontwerp van de wagen. Aston Martin laat in een eerste persverklaring weten dat de Le Mans-bolide een eindproduct is van de 'gecombineerde visie' van een aantal creatievelingen, waaronder topontwerper Newey. De gevierde Brit leverde in het verleden meermaals zeer succesvolle Formule 1-bolides af. Aston Martin Group-directeur Andy Palmer liet weten 'altijd de intentie' te hebben gehad om terug te keren naar Le Mans, daar waar zijn merk in het verleden al meerdere successen wist te boeken. "De tijd is rijp. We willen een wagen afleveren die goed genoeg is om te winnen, met rijders achter het stuur die daar eveneens toe in staat zijn. De Aston Martin Valkyrie is de perfecte bolide om middels het hypercar-reglement deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. Wat spreekt er nu meer tot de verbeelding dan een Aston Martin V12 die in de nachtelijke uren, al leidend over het rechte stuk van Mulsanne raast?" De Aston Martin Valkyrie-hypercar zal zoals bovengenoemd haar debuut in het WEC maken ten tijde van de start van het seizoen 2020/21, wat over iets meer dan een jaar het geval is. Haar eerste Le Mans-deelname laat zoals gezegd nog exact twee jaar op zich wachten. Aston Martin is in 2019 aanwezig op Le Mans middels de Vantage, waarvan een aantal exemplaren deelnemen in de GTE-klassen.

1139462575396139008

Aston Martin Valkyrie COMING TO @24hoursoflemans 2021 #AstonMartin #Valkyrie pic.twitter.com/HBzFu0T8wf — Aston Martin (@astonmartin) 14 juni 2019

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'