Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mike Krack

Aston Martin licht tipje van de sluier op over toekomst Stroll

Mike Krack heeft een update gegeven over de toekomst van Lance Stroll bij Aston Martin. Hij bevestigde dat de Canadees zijn wensen intern kenbaar heeft gemaakt.

Krack
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft een update gegeven over de toekomst van Lance Stroll bij het F1-team. De 52-jarige bevestigde dat het moment nadert waarop het team zijn plannen voor Stroll 'bekend moet maken', nu de toekomst van Fernando Alonso bij het in Silverstone gevestigde team al vastligt.

De vader van Stroll, Lawrence, is eigenaar van het team en de Canadese coureur heeft een doorlopend contract. Hoewel de Canadese coureur vaak kritiek krijgt op zijn prestaties en zijn plaats in de F1 regelmatig in twijfel wordt getrokken, wil hij graag op de grid blijven. Hij noemt het langetermijnproject van Aston Martin iets waar hij deel van wil uitmaken.

"Ja, dat is zeker iets waar ik me mee bezig houd", vertelde Stroll aan de media, waaronder RacingNews365, toen hem werd gevraagd of hij in de F1 zou blijven voor 2025. "Het lijkt erop dat dit een populaire vraag is die me de laatste tijd wordt gesteld. En ja, het is super spannend. Alles wat er gebeurt in Silverstone (waar de fabriek van Aston Martin is gevestigd red.) en het project met het team en hoe we de afgelopen jaren zijn gegroeid. En we blijven groeien. Dus ik denk er ook zeker aan om daar deel van uit te blijven maken..."

Wensen kenbaar gemaakt

Stroll heeft in het verleden goede resultaten behaald, maar een deel van de kritiek op hem komt voort uit het feit dat zijn prestaties volgens kenners en fans te weinig bijdraagt aan de vooruitgang van het team. Sinds het begin van 2023, toen Alonso in dienst trad bij Aston Martin, heeft de tweevoudig wereldkampioen zijn Canadese teamgenoot met gemak verslagen. 

Vorig jaar scoorde Stroll 74 punten. Dat staat in schril contrast met de 206 punten die Alonso binnen haalde. Een groot deel van zijn seizoen werd echter beïnvloed door zijn herstel na het breken van beide polsen aan het begin van het jaar. Dit jaar is het gat tussen Alonso en Stroll voorlopig niet echt kleiner geworden, met 41 punten voor Alonso en 'slechts' 17 voor Stroll.

Ondanks de resultaten op het circuit, is Aston Martin een steun en toeverlaat voor Stroll. Teambaas Mike Krack bevestigde dat de coureur zijn intenties intern en met de media heeft gedeeld. "Hij [Stroll] heeft mij hetzelfde verteld", bevestigde de Luxemburger aan de media, waaronder RacingNews365, toen hem werd gevraagd naar het tweede stoeltje van Aston Martin.

"Ik denk dat we in deze situatie een goed beeld hebben. We weten dat Aston Martin de thuisbasis van Lance is... en ik denk dat we binnenkort iets gaan communiceren."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'