Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin gunt voormalig Red Bull-talent eerste F1-test

Jak Crawford mag volgende week achter het stuur kruipen van de Aston Martin AMR22 uit 2022. Het is voor het eerst dat de Amerikaan in een Formule 1-auto mag stappen.

Aston Martin F1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Jak Crawford maakt pas een kleine vier maanden deel uit van het juniorprogramma van Aston Martin, maar mag nu al in een Formule 1-bolide uit 2022 plaatsnemen. De Amerikaan reed eerder in het juniorprogramma van Red Bull Racing, maar verliet eind vorig jaar gedwongen de academie van Red Bull.

Woensdag 5 juni mag Crawford, die dit jaar in de Formule 2 rijdt, instappen in de AMR22 op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Dit is een nieuwe stap in zijn reis in de autosport, nadat hij eerder onder meer mee is gegaan naar Grands Prix om te leren hoe een F1-raceteam te werk gaat. Vorige maand deed Crawford nog een Formule E-test in Berlijn.

"Testen met Aston Martin is meer dan een droom die uitkomt. Het is een belangrijke en spannende stap op mijn reis in de autosport. Ik ben ongelooflijk dankbaar voor deze kans om in een F1-auto te rijden, meer te leren van het team en mezelf nog verder te pushen. Ik wil Aston Martin enorm bedanken dat ze in me geloven en me deze kans geven", zo zegt Crawford voorafgaand aan de test.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen