Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin haalt de schouders op na tegenvallende F1-resultaten

Aston Martin-teambaas Mike Krack legt uit waarom de tegenvallende resultaten in de afgelopen Formule 1-races geen reden zijn tot paniek. Hij benadrukt hierbij dat het seizoen van de Britse renstal hoe dan ook al geslaagd is.

In de eerste races was Aston Martin 'ineens' de grootste concurrent van Red Bull. Hoewel het Britse Formule 1-team niet keihard mee kon strijden voor de overwinningen, stond Fernando Alonso in meer dan de helft van de eerste tien races op het podium naast Max Verstappen en meestal ook Sergio Perez. Het laatste podium van Alonso en Aston Martin dateert echter van drie races geleden in Canada. In Oostenrijk en in Groot-Brittannië was de renstal niet competitief, wat de vraag doet opwekken of ze nog wel zo competitief zijn als eerder dit seizoen. Teambaas Mike Krack legt uit waarom ze zich bij Aston Martin geen zorgen maken hierover. "Je kan natuurlijk niet altijd op het podium staan", zo trapt hij af voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "We stonden zes keer op het podium in tien races, maar er zullen ook momenten zijn dat het wat lastiger voor ons wordt. In Silverstone op zaterdag hadden we de snelheid bijvoorbeeld niet, maar met de strategie en de goede pitstops konden we alsnog een goede race rijden. De GP van Groot-Brittannië was lang niet zo goed als eerdere races. Alonso werd zevende en nam nog wat punten mee naar de thuisbasis van Aston Martin, hemelsbreed vierhonderd meter van Circuit Silverstone. Lance Stroll haalde geen punten.

Pikorde in de F1

Krack legt uit dat Aston Martin niet per definitie al het tweede of derde team is achter Red Bull. "We moeten voorzichtig zijn met het te snel bepalen van de pikorde. We hebben ups en downs bij de teams. We waren bijvoorbeeld erg sterk in Canada, wat niet heel lang geleden is. Daar haalden we een podium, maar we moeten nog twee, drie of vier races wachten om echt te weten wat de pikorde is." Waar het team van Alonso en Stroll dan precies staat, doet volgens Krack hoe dan ook niet tekort aan de prestaties in 2023. "Dit seizoen is al een zeer respectabele. Als je kijkt waar we vandaan komen en we nu zes podiumplaatsen hebben in tien races... zes podiums in 22 races was al goed geweest! Het seizoen is erg goed, maar we geven de rest van het jaar natuurlijk niet op." Voor de zomerstop of misschien net na de verplichte vakantie in de F1 is volgens Krack duidelijk waar ze staan in de pikorde. De teambaas uit Luxemburg maakt zich in ieder geval geen zorgen over een neerwaartse spiraal. "Er komen veel races met verschillende karakteristieken dan eerder dit seizoen. Misschien zijn we daar alweer een stuk beter. Dit moeten we allemaal gaan zien in de komende races." "Het mooie aan onze huidige prestaties is ook dat we de verwachtingen erg hoog hebben gemaakt. Met zes podiums in tien races is dat zo en we doen ons uiterste best dat niveau vast te houden. Hoge verwachtingen hebben, dat is een compliment voor ons: het laat zien dat we het goed doen!", aldus Krack.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"