Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin heeft weer kleur op de wangen in Brazilië: "Geweldige reactie na Mexico"

Met Fernando Alonso op het podium en Lance Stroll op de vijfde plaats liet Aston Martin tijdens de Grand Prix van Brazilië weer tekenen van herstel zien. Het geplaagde team kan zo weer met plezier vooruitkijken.

Alonso Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het contrast met het begin van het seizoen kon niet groter zijn bij Aston Martin. Fernando Alonso reeg op dat moment de podiumplaatsen aaneen, maar moest lijdzaam toezien hoe het team na de zomerstop ver wegzakte. Voor de Grand Prix van de Verenigde Staten nam Aston Martin de broodnodige updates mee, al zorgde dat niet meteen voor betere resultaten. Sterker nog: Alonso én Lance Stroll vielen zelfs uit in Mexico, één race later.

In Brazilië is de sfeer compleet omgeslagen. Stroll en Alonso kwalificeerden zich als derde en vierde, waarna de sluwe Spanjaard op het podium wist te eindigen na een geweldig gevecht met Sergio Perez. Alonso leek in de voorlaatste ronde alsnog naast de derde plaats te grijpen, maar haalde de Red Bull-coureur opnieuw in. Voor Alonso was het zijn eerste podiumplaats sinds de GP van Nederland, terwijl Stroll in zijn kielzog als vijfde over de streep kwam. Teambaas Mike Krack looft de reactie van het team.

"We zijn een sterk team en bleven dicht bij elkaar in de moeilijke tijden", stelt Krack tegenover onder meer RacingNews365. "Na Zandvoort waren we wat minder sterk in een aantal races. Daar kwam bovenop dat we nu een zware triple header hebben afgewerkt en we niet zoveel goede resultaten hebben behaald. Daarom moet ik het volledige team, ook de mensen in de fabriek, de credits geven. Het laat zien dat je, als je elkaar vertrouwt, voor een fantastische ommekeer kunt zorgen. Het was een geweldige reactie na Mexico."

Updates waren gericht op 2024

Maar waar komt dit resultaat ineens vandaan? Krack wijst naar het proces. "Het gaat niet om de buitenwereld, maar om onszelf. We wilden zoveel mogelijk leren voor volgend jaar en dan offer je wat resultaat op. We vroegen ons intern simpelweg af wat de beste set-up voor deze race zou zijn en maakten een keuze. Dat leidde tot meer capaciteit en snelheid."

Alonso kon in de openingsfase van de race mee met de snelheid van winnaar Max Verstappen en Lando Norris. Volgens Krack keek Aston Martin niet naar Red Bull en McLaren en was het podium onverwacht. "We konden over een hele race hun snelheid niet volgen. Dat wisten we al. We dachten dat we het derde team konden zijn, maar Oscar Piastri had een probleem (bij de startcrash red.) en Perez moest van ver komen. Zo ontstond er een gevecht."

En zo kwam Alonso in een strijd om het podium terecht. Krack keek met interesse toe hoe zijn coureur en Perez elkaar bestreden. "Het was een interessant gevecht. Perez probeerde Fernando uiteraard te passeren en het was mooi dat wij uiteindelijk boven kwamen drijven. Uiteraard wordt het steeds leuker naarmate de laatste rondjes naderen. Dit podium laat zien dat onze coureurs geweldige resultaten kunnen boeken als we hen de juiste auto geven."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"