Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Aston Martin net als Red Bull gestraft vanwege overtreden financiële reglementen

Aston Martin moet de portemonnee trekken. De Britse formatie heeft een procedurele fout gemaakt, waardoor het de financiële reglementen heeft overtreden.

Stroll Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Aston Martin zal in de buidel moeten tasten om een boetebedrag van 450.000 dollar op te hoesten dat de FIA het team heeft opgelegd. Uit de controle naar de financiële stukken kwam namelijk naar voren dat het team uit Silverstone enkele procedures niet netjes had gevolgd.

Het staat in schril contract met de boete van 7 miljoen dollar die Red Bull moet betalen vanwege het overtreden van de budgetlimiet. Aston Martin had echter alleen een procedurele fout gemaakt, waardoor de boete vele malen lager uitvalt. Andere sportieve straffen bleven uit.

Geen opzet

Net als bij Red Bull het geval was, benadrukt de FIA dat er bij Aston Martin van opzet geen sprake was. Het team werkte te allen tijde mee aan het onderzoek en de FIA benadrukt ook hier dat de regels complex zijn en dit het eerste jaar van de reglementen was. Het team heeft ook niet (opzettelijk) informatie achter gehouden of frauduleus gehandeld.

Onder andere enkele kosten voor de bouw van de nieuwe fabriek, belastingen, de bouw van een nieuwe F1-simulator, de windtunnel, tekenbonussen, kosten van bepaalde overdraagbare onderdelen, kosten van gebruikte inventaris, servicekosten en cateringkosten waren verkeerd behandeld door de financiële mensen van Aston Martin.

Aston Martin heeft geaccepteerd dat het team de fout in is gegaan en zal de boete van 450.000 dollar binnen een maand moeten voldoen. Ook de gemaakt kosten die door de FIA zijn gemaakt in de voorbereiding op de ABA zijn voor de kosten van de Britse formatie uit Silverstone.

De zaak is nu formeel afgesloten en Aston Martin of een andere partij kan niet meer in protest gaan.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"