Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin net als Red Bull gestraft vanwege overtreden financiële reglementen

Aston Martin moet de portemonnee trekken. De Britse formatie heeft een procedurele fout gemaakt, waardoor het de financiële reglementen heeft overtreden.

Stroll Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Aston Martin zal in de buidel moeten tasten om een boetebedrag van 450.000 dollar op te hoesten dat de FIA het team heeft opgelegd. Uit de controle naar de financiële stukken kwam namelijk naar voren dat het team uit Silverstone enkele procedures niet netjes had gevolgd.

Het staat in schril contract met de boete van 7 miljoen dollar die Red Bull moet betalen vanwege het overtreden van de budgetlimiet. Aston Martin had echter alleen een procedurele fout gemaakt, waardoor de boete vele malen lager uitvalt. Andere sportieve straffen bleven uit.

Geen opzet

Net als bij Red Bull het geval was, benadrukt de FIA dat er bij Aston Martin van opzet geen sprake was. Het team werkte te allen tijde mee aan het onderzoek en de FIA benadrukt ook hier dat de regels complex zijn en dit het eerste jaar van de reglementen was. Het team heeft ook niet (opzettelijk) informatie achter gehouden of frauduleus gehandeld.

Onder andere enkele kosten voor de bouw van de nieuwe fabriek, belastingen, de bouw van een nieuwe F1-simulator, de windtunnel, tekenbonussen, kosten van bepaalde overdraagbare onderdelen, kosten van gebruikte inventaris, servicekosten en cateringkosten waren verkeerd behandeld door de financiële mensen van Aston Martin.

Aston Martin heeft geaccepteerd dat het team de fout in is gegaan en zal de boete van 450.000 dollar binnen een maand moeten voldoen. Ook de gemaakt kosten die door de FIA zijn gemaakt in de voorbereiding op de ABA zijn voor de kosten van de Britse formatie uit Silverstone.

De zaak is nu formeel afgesloten en Aston Martin of een andere partij kan niet meer in protest gaan.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"