Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Aston Martin kan Honda mogelijk opvolgen als motorleverancier van Red Bull

Motorleverancier Honda heeft nog geen besluit genomen over haar toekomst in de Formule 1. De Japanners hebben een contract tot en met 2020 met Red Bull en Toro Rosso, maar daarna ligt nog alles open waarbij ook Aston Martin geïnteresseerd is in een grote rol binnen het team.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In de komende maanden moet er meer duidelijkheid komen over de toekomst van Honda in de Formule 1. De Japanners zijn er dit seizoen eindelijk in geslaagd om het gat richting Mercedes en Ferrari grotendeels te dichten. Voor het eerst sinds 2006 wist een door Honda aangedreven wagen te zegevieren in de persoon van Max Verstappen op de Red Bull Ring.

Red Bull beschikt los van de deal met Honda ook over een partnership met sportwagenfabrikant Aston Martin. Andy Palmer, CEO van het bedrijf, wil zijn partnership met de F1-renstal de komende jaren voorzetten en mogelijk zelfs vergroten.

"Ik zou graag onze technische betrokkenheid in de Formule 1 uitbreiden, maar dat is afhankelijk van diverse factoren. De meest logische manier voor Aston Martin zou zijn als motorleverancier. Een keuze die afhankelijk is van de vraag of Honda in de Formule 1 blijft of niet", laat Palmer aan Autosport weten.

"Vanzelfsprekend hebben zij veel meer geld en manschappen beschikbaar dan wij doen. We gaan ons dan ook niet mengen in een gevecht met Honda zo lang hun relatie met Red Bull bestaat. Aston Martin is erg blij met de relatie die er is en we willen deze graag voortzetten, maar niemand weet op dit moment exact hoe de regels er vanaf 2021 uit gaan zien en welke partijen erbij betrokken zijn."

"We staan in ieder geval klaar, maar hopen dat Honda doorgaat", besluit Palmer.

20 reacties