Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin legt felbegeerd technisch kopstuk vast

Aston Martin versterkt per oktober de gelederen met één van de meest felbegeerde technische kopstukken van dit moment. Andy Cowell gaat aan de slag als Group Chief Executive Officer.

Alonso race Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het aantrekken van Andy Cowell mag gerust een overwinning genoemd worden voor Aston Martin. Cowell stond namelijk bij Mercedes aan het hoofd van het motorenproject waarmee Mercedes vanaf 2014 in het nieuwe F1-tijdperk op dominante wijze de Formule 1-wereldtitels aaneenreeg.

Cowell kondigde in 2020 zijn vertrek bij Mercedes aan om zich naar eigen zeggen op andere zaken in het leven te richten. Sindsdien is hij altijd felbegeerd door de F1-teams. Red Bull wilde hem maar wat graag inlijven als steunpilaar voor het nieuw op te zetten Powertrains-project, maar gesprekken liepen op niets uit. Aston Martin wint uiteindelijk dus die strijd om zijn handtekening, iets wat het team op dinsdag liet weten.

De komst van Cowell betekent het einde van het dienstverband van Whitmarsh, die na een overgangsperiode aan het eind van het jaar zijn taken neer zal leggen.

Het aantrekken van Cowell komt ruim een jaar voordat Aston Martin de overstap maakt van Mercedes- naar Honda-motoren, iets waarbij de expertise van Cowell mogelijk ook goed bij om de hoek komt kijken.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership