Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Aston Martin legt Red Bull-ontwerper Newey miljoenendeal voor'

Aston Martin zou topontwerper Adrian Newey hebben benaderd om hem zo weg te kapen bij het team van Red Bull.

Newey Red Bull Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey staat bekend om het ontwerpen van vele race- en kampioenschapswinnende auto's voor Red Bull en andere topteams. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor de bolides waarmee Sebastian Vettel vier wereldtitels op rij won en de Red Bull RB16B, RB18 en RB19 waarin Max Verstappen de afgelopen drie jaren wereldkampioen werd in de Formule 1.

Er zijn al door een aantal teams pogingen ondernomen om de Britse ontwerper weg te halen bij Red Bull, maar vooralsnog blijft Newey waar hij zit. Nu zou Lawrence Stroll, de eigenaar van het team van Aston Martin, tijdens het weekend in Djedda de topontwerper een contract aangeboden hebben waar flink wat geld mee gemoeid is.

Daarmee probeert hij dus Newey naar zijn team te halen. Volgens Autosport zou het om een lucratieve aanbieding gaan, waardoor hij in de buurt zou komen van de beste betaalde coureurs op de Formule 1-grid. In dat geval heb je het over bedragen oplopend tot zo'n 40 à 50 miljoen.

Sowieso is er veel aandacht voor hooggeplaatst (technisch) Red Bull-personeel, wat na de recente successen natuurlijk niet verwonderlijk is. Echter, naar verluidt is Newey helemaal niet voornemens om nog een keer van team te switchen en wenst hij zijn carrière bij Red Bull af te sluiten.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China