Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin neemt begin 2019 besluit over Formule 1 deelname

De kans dat Aston Martin vanaf 2021 motoren gaat produceren voor de Formule 1 is aanwezig. De regelgeving voor het seizoen 2021 zal echter cruciaal worden volgens Aston Martin CEO Andy Palmer. Binnen nu en een jaar weten we echter zeker of Aston Martin deel gaat nemen aan de Formule 1.

Komend seizoen is Aston Martin al titelsponsor van Red Bull Racing, maar in de toekomst kan dat uitgroeien tot meer. In gesprek met F1 Fanatic spreekt CEO Andy Palmer over de toekomst van Aston Martin in de Formule 1. De 'spelbreker' voor Aston Martin is momenteel de MGU-H. "Er werken zo'n 80 tot 100 mensen aan dat ding, en wat levert het op?!" , vraagt Palmer zich hardop af. "Het kost een vermogen om de MGU-H te realiseren en het is een onbetrouwbaar ding. Dat is gewoon te gek." Daarnaast moeten er meer onderdelen gestandaardiseerd worden volgens Palmer, om de kosten te drukken.

"De basis moet standaard zijn, zodat daar geen verschil in zit. Het lijkt momenteel alsof de Formule 1 daarin mee gaat" , is Palmer tevreden. Over 12 maanden gaat Aston Martin de beslissing nemen of het motoren gaat produceren. Daarvoor heeft het Luca Marmorini ingehuurd, een ervaren motorontwerper die voor Toyota en Ferrari heeft gewerkt. "Luca gaat onderzoeken of het haalbaar is om Formule 1-motoren te maken. Het moet financiëel haalbaar zijn en wat opleveren en het moet technisch ook mogelijk zijn." "Ik betaal hem om een eerlijk antwoord te geven op de vraag of het mogelijk is. Binnen nu en twaalf maanden gaan we beslissen" , is Palmer duidelijk.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"