Aston Martin neemt personeel voor F1-motor in dienst

13 okt. 2017 06:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Autofabrikant Aston Martin heeft de afgelopen maand diverse technici in dienst genomen die mee kunnen werken aan het F1-project. De sportautofabrikant wil graag vanaf 2021 motoren leveren in de Formule 1, maar zoekt nog wel naar funding.

Aston Martin shopt bij Ferrari

Het is een publiek geheim dat Aston Martin graag vanaf 2021 uitkomt in de Formule 1. Volgend jaar vergroot het automerk haar inbreng in de F1 door als titelsponsor van Red Bull door het leven te gaan. De samenwerking tussen de beide partijen is de afgelopen jaren hechter geworden. Ook buiten de F1 om realiseert men gezamenlijke projecten, waaronder de hypercar.

Red Bull zoekt al jaren naar een oplossing voor haar motorenprobleem. Daarbij wil het samenwerken met een onafhankelijke motorfabrikant. 

Aston Martin-baas Andy Palmer laat aan Motorsport-Total.com weten dat ze recent personeel hebben overgenomen van de concurrentie. 

"We hebben enkele mensen in dienst genomen die van Ferrari afkomen. Dit betekent ook dat we de benodigde mankrachten hebben om een Formule 1 motor te bouwen."

"Ik ben ervan overtuigd dat we de technische mogelijkheden hiervoor hebben. De grote vraag is of de bijbehorende kosten voor een relatief kleine organisatie als Aston Martin behapbaar zijn. Dat is het grote verschil tussen ons en een grote speler als Renault of Mercedes.

Mogelijk dat Red Bull een rol wil spelen in de financiering van de motoren of dat een partij als Cosworth aanhaakt bij het project. Op 7 november wordt het concept voor de F1-motoren besproken in de strategy group van de F1. Dat wordt ook duidelijkheid verwacht over de definitieve motorformule en bijbehorende kosten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen