© Colorsponge

Nieuwsoverzicht

Aston Martin neemt Red Bull Racing niet over

08 nov. 2017 11:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Sportautofabrikant Aston Martin heeft geen overnameplannen voor de F1-renstal van Red Bull Racing. Het automerk is in 2018 hoofdsponsor van het Formule 1 team en onderzoekt de mogelijkheden om toe te treden tot de F1.

Geen overname plannen voor F1-team Max Verstappen

In 2018 is Aston Martin titelsponsor van Red Bull en daarnaast intensiveren de beide bedrijven de samenwerking met elkaar. Deze samenwerking is gericht op de F1, maar ook op projecten daarbuiten.

Van een overname van het Formule 1 team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo is geen sprake. Dit laat Sproule van Aston Martin aan Motorsport.com weten.

"We zijn momenteel niet geïnteresseerd om ons in te kopen. We doen een investering en hebben een partnership waarmee we tevreden zijn."

Recent tekende Red Bull en Aston Martin een nieuwe deal waarmee de autofabrikant hoofdsponsor van het team wordt. Deze deal is minimaal voor twee seizoen. Een mogelijke overname van het Formule 1 team staat niet op de agenda.

"Het is aan de aandeelhouders om daar later over te beslissen. Contracten hebben een begin- en einddatum en de huidige overeenkomst is voor twee seizoenen, met een optie voor een derde. Hierdoor zijn de beide partijen langer aan elkaar verbonden en dat was ook ons wens."

De toekomst van Aston Martin in de F1 zal afhangen van de nieuwe motorformule die in 2021 geïntroduceerd wordt. Mochten de kosten van de motoren naar beneden gaan en de techniek het toestaan dan is het merk geïnteresseerd om in 2021 in te stappen als motorleverancier.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen