Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin neemt Red Bull Racing niet over

Sportautofabrikant Aston Martin heeft geen overnameplannen voor de F1-renstal van Red Bull Racing. Het automerk is in 2018 hoofdsponsor van het Formule 1 team en onderzoekt de mogelijkheden om toe te treden tot de F1.

In 2018 is Aston Martin titelsponsor van Red Bull en daarnaast intensiveren de beide bedrijven de samenwerking met elkaar. Deze samenwerking is gericht op de F1, maar ook op projecten daarbuiten. Van een overname van het Formule 1 team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo is geen sprake. Dit laat Sproule van Aston Martin aan Motorsport.com weten. " We zijn momenteel niet geïnteresseerd om ons in te kopen. We doen een investering en hebben een partnership waarmee we tevreden zijn."

Recent tekende Red Bull en Aston Martin een nieuwe deal waarmee de autofabrikant hoofdsponsor van het team wordt. Deze deal is minimaal voor twee seizoen. Een mogelijke overname van het Formule 1 team staat niet op de agenda. " Het is aan de aandeelhouders om daar later over te beslissen. Contracten hebben een begin- en einddatum en de huidige overeenkomst is voor twee seizoenen, met een optie voor een derde. Hierdoor zijn de beide partijen langer aan elkaar verbonden en dat was ook ons wens." De toekomst van Aston Martin in de F1 zal afhangen van de nieuwe motorformule die in 2021 geïntroduceerd wordt. Mochten de kosten van de motoren naar beneden gaan en de techniek het toestaan dan is het merk geïnteresseerd om in 2021 in te stappen als motorleverancier.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'