Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin onthult nieuwe F1-teamnaam na Honda-deal

Een grote deal is beklonken in de Formule 1. Honda en Aston Martin slaan de handen ineen en zullen vanaf 2026 samen gaan strijden voor Formule 1-titels. Daar hoort natuurlijk een nieuwe teamnaam bij.

Honda motorhome F1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Honda maakte deze woensdagochtend bekend dat het in 2026 weer volledig terugkeert in de Formule 1 als motorleverancier. Dat doet men als partner van Aston Martin. Daar hoort natuurlijk een nieuwe teamnaam bij.

Vanaf 2026 zal het F1-team, met haar fabriek in Silverstone, door het leven gaan als Aston Martin Aramco Honda F1 team. Momenteel is de officiële naam nog Aston Martin Aramco Cognizant F1 team. De Saoedische naamsponsor blijft, Honda wordt aan de naam toegevoegd. De naam van de Amerikaanse sponsor verdwijnt.

Teameigenaar Lawrence Stroll is in zijn nopjes met de nieuwe deal. "We willen Honda graag verwelkomen bij het Aston Martin-team. We delen dezelfde drive, toewijding en onvermoeibare ambitie om op de baan succes te boeken. Honda is een absolute 'titaan' en heeft in het verleden indrukwekkende autosportsuccessen geboekt."

Hij eindigt met een dankwoord aan de Honda-kopstukken, de CEO van de autofabrikant en de CEO van de autosporttak Honda Racing Corporation. Ik wil graag Mr. Mibe en Mr. Watanabe bedanken, nu we samen de handen ineen zullen slaan en in 2026 aan deze mooie toekomst beginnen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"