Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Aston Martin ontkent gesjoemel met bandenspanning in GP Azerbeidzjan

Aston Martin heeft aan RacingNews365 laten weten dat men niet heeft gesjoemeld met de bandenspanning, wat zou hebben geleid tot de crash van Lance Stroll in Bakoe. Dat werd in Italiaanse media eerder vandaag gesuggereerd.

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport kopte vandaag dat Red Bull en Aston Martin mogelijk hadden gesjoemeld met de bandenspanning, waardoor Max Verstappen respectievelijk Lance Stroll met klapbanden crashten. De publicatie deed het voorkomen alsof dat eerste resultaten van Pirelli's onderzoek naar de oorzaak van de klapbanden waren.

RacingNews365 heeft echter vernomen dat er vanuit Pirelli nog niks naar buiten is gebracht over de toedracht van de beide crashes, maar dat men begin volgende week mogelijk met een statement komt. Waar de berichten in La Gazzetta dan wel op gebaseerd zijn, is onduidelijk.

Aston Martin heeft aan RacingNews365 ondertussen de suggestie van de krant met klem verworpen: "Wij werken op dit moment juist met Pirelli samen om de oorzaak van de klapband te achterhalen. Het team volgt voor wat betreft de bandenspanning altijd de richtlijnen die door Pirelli geschetst worden."

De woordvoerder van Aston Martin geeft bovendien aan dat alles vlak voor de start van de Grand Prix van Azerbeidzjan is gecheckt door de Italiaanse bandenfabrikant: "De bandenspanning is voor de start van de race gecontroleerd én goedgekeurd door Pirelli.

Deze website vroeg ook Red Bull om een reactie, maar het team was niet beschikbaar voor commentaar.

Ook interessant:

Veel om over na te praten in de RacingNews365-podcast na de spectaculaire Grand Prix van Azerbeidzjan. Die bizarre klapband van Max Verstappen, de blunder van Lewis Hamilton, het falende Mercedes en natuurlijk het ijzersterke Red Bull. Volgens Tom Coronel kan dat maar één ding betekenen: Verstappen koerst af op de wereldtitel.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022