Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Aston Martin op de bres voor Stroll ondanks grote achterstand op Alonso

Waar Fernando Alonso de podiumplaatsen maar binnen blijft slepen, heeft Aston Martin-teamgenoot Lance Stroll het een stuk moeilijker. De Canadees reed nog geen enkele keer naar het podium en ook in zijn thuis-GP bleef hij in de schaduw van Alonso. Binnen het team heeft hij echter nog veel krediet.

XPB 1213390 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso maakte in Canada voor de zesde keer in acht races de gang naar het podium. Lance Stroll moest genoegen nemen met P9, nadat hij de race startte vanaf een teleurstellende zestiende plek. Teambaas Mike Krack houdt vertrouwen in Stroll en ziet voldoende aanknopingspunten.

"In de kwalificatie worstelde hij met de grip en als je dat doet en je hebt geen vertrouwen, dan is het heel moeilijk", legt Krack uit aan onder meer RacingNews365. "In de race reed hij echt goed. We haalden hem uit het drukke verkeer. En toen hij daar uit was, slaagde hij erin om dezelfde rondetijden te rijden als de coureurs aan kop van de wedstrijd."

"Als je in zo'n DRS-trein zit, is het heel lastig om van P16 naar P9 te rijden. Ik denk dat het een geweldige prestatie is. Op papier ziet het eruit dat je slechts negende bent geworden en je teamgenoot tweede. Dan denk je 'dat is geen goede prestatie'. Maar als je ziet waar hij vandaan komt, dan denk ik dat het heel goed was."

Krack verwacht dat Stroll de komende races weer betere resultaten gaat boeken. "Ik denk dat hij de positieve punten van Canada meeneemt. We weten dat hij erg sterk is op snelle banen en er komen nu een paar van die circuits aan. Ik heb er vertrouwen in dat we dan met beide wagens goed kunnen scoren."

Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team